VW Amarok ρίχνει… καρότσες σε Golf GTI Performance

Τα σύγχρονα pickup οχήματα έχουν πλησιάσει αρκετά τα επιβατικά σε επίπεδο ασφάλειας, επιδόσεων, τεχνολογίας και ανέσεων, ωστόσο δεν παύει να προορίζονται και για βαριές δουλειές. Παρόλα αυτά, αν και ουσιαστικά πρόκειται για ελαφριά ημιφορτηγά δεν παύουν να έχουν φανατικό κοινό που τα βελτιώνει, τόσο σε επιδόσεις όσο και σε εμφάνιση, σε σημείο που να μην έχουν να ζηλέψουν και πολλά από σπορ επιβατικά αυτοκίνητα.

Δείτε ακόμη: VW Golf 36 ετών με 1.200 ίππους απογειώνεται! (+video)

Όπως δηλαδή και το εικονιζόμενο βελτιωμένο VW Amarok, το οποίο φέρει πολλές αλλαγές εξωτερικά, στο εσωτερικό και στα μηχανικά του μέρη. Το φανταχτερό του σκούρο κόκκινο χρώμα συνδυάζεται με ανθρακί πολυάκτινες ζάντες αλουμινίου 22 ιντσών με ελαστικά διαστάσεων 295/30. Για να μην προεξέχουν από το αμάξωμα, έχουν τοποθετηθεί προσθήκες στους θόλους των τροχών. Επίσης, έχουν προστεθεί σκαλοπάτια στα μαρσπιέ, φώτα LED και μπάρα στο χώρο φόρτωσης.

Το εσωτερικό του εντυπωσιακού Amarok είναι πλήρως επενδυμένο με αλκαντάρα, δέρμα και με διακοσμητικά λάκας πιάνου και με κόκκινες ραφές στα σπορ καθίσματα με τις ηλεκτρικές ρυθμίσεις.

Δείτε ακόμη: Βελτιωμένο Kia Picanto 1.0 T-GDI με 140 ίππους

Κάτω από το μακρύ εμπρός καπό του φιλοξενείται ο V6 TDI κινητήρας των 3.0 λτ. Η ισχύς του αυξήθηκε στους 350 ίππους και στα 750 Nm ροπής μέσω επαναπρογραμματισμού του εγκεφάλου, έναντι 258 ίππων και 580 Nm ροπής το εργοστασιακό μοντέλο. Το βελτιωμένο Amarok επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,6 δλ., όταν για παράδειγμα το μικρότερο και ελαφρύτερο VW Golf GTI Performacne 2.0 λτ. TSI 245 PS, χρειάζεται 6,2 δλ.

Επιπλέον, το θηριώδες Amarok εξοπλίζεται με αναβαθμισμένα φρένα, τα οποία περιλαμβάνουν 6πίστονες δαγκάνες εμπρός με δίσκους 380 χλστ. Κερασάκι στην τούρτα αποτελούν η σπορ αερανάρτηση, καθώς και το νέο σύστημα εξάτμισης.

Δείτε ακόμη: Σκληροπυρηνικό VW Golf GTI TCR από την ABT


Get it on Google Play Download on the App Store