Έναρξη παραγωγής για το νέο Opel Insignia στο Rüsselsheim

Ξεκίνησε η μαζική παραγωγή του νέου Opel Insignia με πρώτο μοντέλο να είναι ένα Sports Tourer σε χρώμα Emerald με το νέο κινητήρα 2.0 BiTurbo CDTI (195 hp), ενώ μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί περίπου 600.000 Opel Insignia, με σημαντικότερες αγορές τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η νέα γενιά δίνει νέα πνοή στην επιτυχημένη σειρά μοντέλου. Ολόκληρη η γκάμα Insignia (4θ, 5θ, Sports Tourer και OPC) έχει ανανεωθεί. Ξεχωρίζει ακόμα περισσότερο σχεδιαστικά, και διαθέτει ένα νέο, αναβαθμισμένης ποιότητας ταμπλό και την πιο σύγχρονη γενιά συστημάτων infotainment με ‘διαισθητική’ λειτουργία.

Επιπλέον, οι νέοι πολύ αποδοτικοί κινητήρες θέτουν πρότυπα στη μεσαία κατηγορία – με σύνολα βενζίνης και diesel που είναι τα πλέον οικονομικά στην κατηγορία. Ένας νέος 2.0 CDTI με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και Start/Stop καταναλώνει μόλις 3,7 lit. diesel / 100 km με εκπομπές CO2 99 g/km (NEDC). Ο νέος βενζινοκινητήρας άμεσου ψεκασμού 1.4 Turbo χρειάζεται μόνο 5,2 lit / 100 km με εκπομπές CO2 123 g/km.

Ένα νέο μέλος της οικογένειας βρίσκεται επίσης στη γραμμή εκκίνησης: πρόκειται για το Insignia Country Tourer με AWD, μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και χαρακτήρα SUV. Το Country Tourer κατασκευάζεται αποκλειστικά στο εργοστάσιο του Rüsselsheim όπως οι υπόλοιπες εκδόσεις του Insignia.

Dr. Karl-Thomas Neumann: «Σήμερα η Opel έχει την ισχυρότερη προϊοντική γκάμα από ποτέ, και το Insignia αποτελεί ένα πολύ σημαντικό τμήμα της. Υψηλά πρότυπα ποιότητας, προσοχή στη λεπτομέρεια και η δύναμη για καινοτομίες συνθέτουν την ουσία αυτού του αυτοκινήτου.»

Get it on Google Play Download on the App Store