H SEAT επιτυγχάνει το 2013 τα υψηλότερα έσοδα στην ιστορία της




Η SEAT βελτιώνεται συνεχώς παρά την υφιστάμενη οικονομική κρίση. Με μια σημαντική ανάκαμψη των πωλήσεων και της παραγωγής, η SEAT έκλεισε το 2013 με τα υψηλότερα έσοδα στην ιστορία της, αφού παρουσίασε κύκλο εργασιών 6.473 εκ. ευρώ ή 6,3% περισσότερο σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η SEAT έχει επιτύχει τεράστιες επενδυτικές προσπάθειες κατά τα τελευταία πέντε χρόνια προκειμένου να εξασφαλίσει το μέλλον της, με πάνω από 2.600 εκατομμύρια ευρώ για επενδύσεις και δαπάνες R&D. Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στα -149 εκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με -30 εκ. το προηγούμενο έτος.

Με περισσότερα από 102.000 οχήματα να παραδίνονται σε όλο τον κόσμο (+44,4%), το νέο Leon αποτέλεσε το κλειδί της θετικής πορείας των πωλήσεων της SEAT κατά το 2013, με συνολικές πωλήσεις που ανήλθαν σε 355.000 οχήματα και με αύξηση 10,6%. Η 5θυρη έκδοση του ήταν αυτή που πουλήθηκε περισσότερο σε όλη την διάρκεια του προηγούμενου έτους και έτσι καθιερώθηκε ως το best-seller μοντέλο της μάρκας σε πολλές αγορές (Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία και Τουρκία μεταξύ άλλων).

Το 2014, η γκάμα της SEAT θα συνεχίσει να επεκτείνεται κυρίως γύρω από την οικογένεια Leon. Μετά την παρουσίαση του Leon Cupra στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, το ταχύτερο και το πιο ισχυρό αυτοκίνητο στην ιστορία της SEAT, η επόμενη νέα έκδοση πριν το καλοκαίρι θα είναι το Leon ST 4Drive, ακολουθούμενη από το Leon X-Perience, μία έκδοση του Leon ST με χαρακτηριστικά crossover μέχρι το τέλος του έτους. Το best-seller της SEAT, το Ibiza, γιορτάζει παράλληλα το 2014  την 30η επετείο του. Αυτό το καλοκαίρι, θα ξεκινήσουν και οι πωλήσεις του Mii by MANGΟ που παρουσιάστηκε στην Γενεύη, το οποίο έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με την εταιρεία μόδας MANGO με έδρα την Βαρκελώνη.

Η νέα χρονιά για την SEAT ξεκίνησε με αύξηση των πωλήσεων, κυρίως του Leon. Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2014 οι ταξινομήσεις Leon αυξήθηκαν κατά 46% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2013 και 18.700 οχήματα πουλήθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο. Επιπλέον, πάνω από 20.000 παραγγελίες έχουν ήδη καταχωρηθεί για την οικογένεια Leon ST.




Get it on Google Play Download on the App Store