Νέα BMW Σειρά 5 με αναβάθμιση και αξεσουάρ M Performance

Η νέα BMW Σειρά 5 η οποία θα λανσαριστεί το Φεβρουάριο του 2017 παρουσιάζεται για πρώτη φορά με αξεσουάρ και μηχανικές βελτιώσεις της BMW M Performance. Η διάθεση των αξεσουάρ θα ξεκινήσει λίγες εβδομάδες μετά το λανσάρισμα του αυτοκινήτου, παράλληλα με την BMW M550i xDrive M Performance.


Για τα μοντέλα BMW 540i και 540i xDrive οι ειδικοί της BMW M έχουν εξελίξει το BMW M Performance Power and Sound Kit, μέσω του οποίου αυξάνεται η ισχύς του 3.0 λτ. 6κύλινδρου σε σειρά κινητήρα κατά 34 ίππους (360 hp) και η ροπή κατά 50 Nm (500 Nm). Σύμφωνα με τη BMW βελτιώνονται οι επιδόσεις χωρίς να επηρεάζονται η κατανάλωση και οι εκπομπές ρύπων. Παράλληλα μέσω της νέας εξάτμισης (με τις απολήξεις χρωμίου ή ανθρακονήματος) βελτιώνεται ο σπορ ήχος. Εν τω μεταξύ, το σύστημα εξάτμισης BMW M Active Sound που αλλάξει τον ήχο που βγαίνει από τις απολήξεις θα είναι διαθέσιμο για τα ντίζελ μοντέλα.

Από το καλοκαίρι του 2017 το BMW M Performance Power Kit θα προσφέρεται για τα μοντέλα BMW 530d και BMW 530d xDrive. Αυτό αυξάνει την απόδοση την ισχύ του 3λιτρου ντίζελ κινητήρα κατά 27 ίππους (292 hp) και 30 Nmροπής (650 Nm).

Δείτε ακόμα: Η νέα BMW M550i είναι πιο γρήγορη από την υπάρχουσα M5!

Για ακόμα πιο αποτελεσματικό φρενάρισμα, η BMW M Performance θα διαθέτει πιο ενισχυμένο και ελαφρύτερο σύστημα πέδησης με αεριζόμενους και διάτρητους δίσκους, 4πίστονες αλουμινένιες δαγκάνες εμπρός και 2πίστονες πίσω σε κόκκινο χρώμα. Πρόσθετα οι 20 ιντσών γκρι σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου συνδυασμένες με ελαστικά 245/35 R20 εμπρός και 275/30 R20 πίσω ενισχύουν την σπορ εικόνα των τροχών.

Το δυναμικό σχεδιασμό της νέας BMW Σειράς 5 αναβαθμίζει περεταίρω το αεροδυναμικό κιτ από ανθρακόνημα. Αυτό περιλαμβάνει τμήματα στον εμπρός προφυλακτήρα, διαχύτη πίσω, αεροτομή στο τελείωμα του πορτ μπαγκάζ, καλύμματα καθρεπτών, ποδιές στα μασπιέ και μαύρη μάσκα.

Αξεσουάρ BMW M Performance θα είναι διαθέσιμα και για την αναβάθμιση του εσωτερικού, όπως είναι σπορ τιμόνι με αλκαντάρα, συνδυασμένο με τα paddles του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου Steptronic.

Get it on Google Play Download on the App Store