Νέα BMW Σειρά 5 Touring με περισσότερη πρακτικότητα (+videos)

Την πιο πρακτική έκδοση της νέας γενιάς της Σειρά 5 παρουσίασε η BMW, με τη νέα Σειρά 5 Touring να βασίζεται πάνω στην σεντάν εκδοχή του μεγάλου πολυτελούς μοντέλου, προσφέροντας ωστόσο ένα πιο πρακτικό αμάξωμα με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, οροφή που τραβιέται προς τα πίσω, αλλά και μεγάλο άνοιγμα για την πόρτα του χώρου αποσκευών.


Στο εσωτερικό της, η νέα BMW Σειρά 5 Touring διαθέτει ένα μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ από τη σεντάν έκδοση της Σειρά 5 (570 λτ., +40 λτ.), το οποίο μπορεί να φτάσει έως και τα 1.700 λίτρα χωρητικότητας εφόσον αναδιπλωθεί η πλάτη (σε ποσοστό 40:20:40) του πίσω καθίσματος. Παράλληλα, το πίσω παρμπρίζ μπορεί να ανοίξει και ξεχωριστά από την υπόλοιπη πόρτα, η οποία είναι ηλεκτρική.

Η νέα BMW Σειρά 5 Touring βασίζεται στην ίδια, νεότερη και ελαφρύτερη πισωκίνητη πλατφόρμα της νέας γενιάς της Σειρά 5, ενσωματώνοντας επιπλέον ελαφριά υλικά (π.χ. αλουμίνιο σε αμάξωμα και ανάρτηση) για να μειώσει το βάρος της.

Διαβάστε ακόμα: Δοκιμή BMW 216d Active Tourer

Παράλληλα, ειδικά για τη στέισον Σειρά 5 η BMW την προσφέρει στάνταρ με πίσω ενεργή αερανάρτηση, ενώ προαιρετικά θα προσφέρεται και πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση ή η πιο σπορ ανάρτηση Μ με 10 χλστ. μείωση της απόστασης από το έδαφος.

Στους κινητήρες, η νέα Σειρά 5 Touring έρχεται με τον 2λιτρο TwinPower Turbo των 252 ίππων για την 530i Touring και τον 3λιτρο 6κύλινδρο των 340 ίππων για την 540i. Υπάρχουν επίσης η 520d με 2λιτρο diesel 190 ίππων και η 530d με 3λιτρο diesel 265 ίππων. Στάνταρ στην 540i Touring είναι η τετρακίνηση xDrive της BMW, η οποία προσφέρεται προαιρετικά και στην 530d Touring.

Διαβάστε ακόμα: Οι μάρκες αυτοκινήτου που γκουγκλάραμε περισσότερο το 2016

Όπως και στη Σειρά 5 σεντάν, έτσι και στη στέισον η BMW προσφέρει τις πλέον προηγμένες τεχνολογίες, με σύστημα πολυμέσων που διαθέτει οθόνη αφής 10,25 ιντσών στο ταμπλό και έλεγχο μέσω ειδικών χειρονομιών, πλήρες πακέτο συστημάτων ασφαλείας, παρκάρισμα από απόσταση κ.λπ. Σε ό,τι αφορά τέλος στο λανσάρισμα του νέου μοντέλου, αυτό αναμένεται τον ερχόμενο Ιούνιο.

 

Get it on Google Play Download on the App Store