Πρώτες αποκαλύψεις για τη νέα BMW Z4

Η BMW Z4 επανέρχεται ξανά στο προσκήνιο ύστερα από τη διακοπή της παραγωγής τον περασμένο Αύγουστο και τις φήμες που υπήρξαν ότι δεν θα υπάρξει αντικαταστάτης, με νέες σημαντικές πληροφορίες.


Η γερμανική μάρκα έχει ήδη βγάλει στους δρόμους καμουφλαρισμένα πρωτότυπα μοντέλα για δοκιμές, από τα οποία διακρίνεται η γνώριμη χαρακτηριστική σιλουέτα με το μακρύ εμπρός καπό, τους κοντούς προβόλους και το μικρό πίσω καπό με την αεροτομή στο τελείωμα. Σημαντική αλλαγή είναι ότι η νέα ρόουντστερ BMW (ενδέχεται να μην ονομάζεται Z4) δεν θα έχει σκληρή αναδιπλούμενη οροφή αλλά υφασμάτινη για μικρότερο βάρος και όγκο. Με βάση τις κατασκοπευτικές εικόνες ο ανεξάρτητος  σχεδιαστής X-Tomi μας δείχνει πως θα μοιάζει η νέα σπορ διθέσια BMW, η οποία θα διαθέτει αν μη τι άλλο έντονα δυναμική εμφάνιση.

Από τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από το εσωτερικό ενός καμουφλαρισμένου μοντέλου με τον κωδικό «G29» αποκαλύφθηκε η ύπαρξη έκδοσης s20i με (πιθανώς 2λιτρο) κινητήρα ισχύος 197 ίππων και 320 Nm ροπής, συνδυασμένο με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Σίγουρα θα υπάρξουν και ισχυρότερες εκδόσεις με τον 3λιτρο 6κύλινδρο κινητήρα, όπως sDrive30i και M40i M Performance.

H νέα BMW Z4 (ή όπως αλλιώς ονομαστεί) θα έχει κοινή πλατφόρμα με τη νέα Toyota Supra και ίσως υβριδική έκδοση, ενώ αμφότερα τα σπορ μοντέλα θα ξεκινήσουν να παράγονται το 2018 στο εργοστάσιο της Magna Steyr στην Αυστρία.

Διαβάστε ακόμα:

Αγωνιστική βόλτα με την ολοκαίνουργια BMW M5 (+video)

Συλλεκτική BMW Z8 Alpina του 2003 με 23.800 χιλιόμετρα

Τι βγάζουν στο δυναμόμετρο TT RS, M2 και 718 Cayman S; (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store