Η μάστιγα των crossover χτύπησε και τα βαν

Η Citroen είναι μία μάρκα η οποία ανέκαθεν έδινε μεγάλη σημασία στην καινοτομία, παρουσιάζοντας μοντέλα με τα οποία κάνει αίσθηση κάθε φορά. Έτσι και τώρα δημιούργησε ένα ιδιαίτερο concept, το οποίο ονομάζεται SpaceTourer 4×4 Ε Concept το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα βαν σε έκδοση Crossover.

Ουσιαστικά έχουμε το C-Aircross Concept το οποίο μεταμορφώθηκε και πλέον έγινε το αυτοκίνητο που βλέπουμε σήμερα, αλλά με άλλη ονομασία και μερικές επιπλέον αλλαγές. Και αυτό γιατί πλέον έχουμε να κάνουμε με ένα βαν παντός εδάφους, το οποίο έχει έντονο crossover χαρακτήρα.

Δείτε επίσης: Έκανε μαγκές και διέλυσε την Aston Martin του (+video)

Εκτός λοιπόν από τα… γραφικά στο αμάξωμά του έχει να επιδείξει ράγες οροφής και κυρίως, αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 60 χλστ. Η πλευρική συρόμενη πόρτα του ανοίγει ηλεκτρικά, αποκαλύπτοντας ένα ευρύχωρο εσωτερικό στο οποίο μπορούν να φιλοξενηθούν έως και εννέα άτομα.

Κάτω από το καπό του, το Citroen SpaceTourer 4×4 E Concept έχει ένα μοτέρ 2.0 λτ. turbodiesel, το οποίο αποδίδει 150 ίππους και 370 Nm ροπής, ενώ ανάμεσα στις επιλογές μετάδοσης υπάρχει και αυτή της αυτόματης τετρακίνησης.

Η επίσημη παρουσίαση του γαλλικού πρωτότυπου θα γίνει στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης τον ερχόμενο μήνα.

Get it on Google Play Download on the App Store