Αυτό είναι το νέο Daihatsu Terios (+video)

Το νέο Daihatsu Terios είναι πλέον γεγονός καθώς παρουσιάστηκε και επισήμως σήμερα 23 Νοεμβρίου στην Ινδονησία, όπου και κάνει το ντεμπούτο του, όπως σας είχαμε ενημερώσει.

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το εσωτερικό της νέας Mercedes A-Class

Το νέο Daihatsu Terios αποτελεί ουσιαστικά το αδελφάκι του Toyota Rush, με το οποίο είναι εμφανές πως μοιράζονται πολλά στοιχεία, κάτι που συμβαίνει εξάλλου και με άλλα μοντέλα των δύο εταιρειών στην αγορά της Ινδονησίας (πλέον η Daihatsu είναι ιδιοκτησία της Toyota).

Σύμφωνα με την Daihatsu το νέο Terios είναι ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο (φαίνεται εξάλλου και από την εμφάνισή του) το οποίο βασίζεται σε νέα πλατφόρμα. Κάτω από το καπό του θα υπάρχει ο βενζινοκινητήρας 2NR-VE, Dual VVT-i ο οποίος είναι 1.5 λτ. και αποδίδει 105 ίππους και προέρχεται από την Toyota, ενώ θα συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων ή με αυτόματο τεσσάρων σχέσεων.

Το μήκος του νέου Daihatsu Terios είναι 4.435 χλστ. και το πλάτος του 1.695 χλστ. ενώ το μεταξόνιό του φτάνει στα 2.685 χλστ. και η απόσταση από το έδαφος στα 220 χλστ.

Διαβάστε επίσης: Ανάκληση Toyota για C-HR

Το εσωτερικό του είναι 7θέσιο και πλήρως ανασχεδιασμένο, με οθόνη αφής στο ταμπλό και όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και άνεσης να το συνοδεύουν. Φυσικά στην χώρα μας και γενικότερα στους ευρωπαϊκούς δρόμους δεν πρόκειται να το δούμε, καθώς η εταιρεία έχει αποχωρήσει από την ευρωπαϊκή αγορά.

Δείτε το στο video απου ακολουθεί πιο κάτω.

Get it on Google Play Download on the App Store