PSA – Opel: Μένουν οι υπογραφές – Πόσο θα κοστίσει ο γάμος της χιλιετίας

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα του γαλλικού τύπου, τα τυπικά πλέον απομένουν για την εξαγορά της Opel από τον όμιλο PSA (Citroen– DS– Peugeot) με τον CEO του γαλλικού ομίλου να εγγυάται μάλιστα στα γερμανικά συνδικάτα πως θα σεβαστεί τις θέσεις εργασίας.

Ο CEO του ομίλου PSA Carlos Tavares είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους των γερμανικών συνδικάτων προκειμένου να καθησυχάσει τους εργαζομένους στην γερμανική μάρκα, λέγοντάς τους πως θα σεβαστεί τις υπάρχουσες συμφωνίες αλλά και τις θέσεις εργασίας της Opel.

Κάτι που αν μη τι άλλο επιβεβαιώνει σε μεγάλο βαθμό τα γαλλικά δημοσιεύματα που λένε πως απομένουν τα τυπικά για να κλείσει η συμφωνία.

Δείτε επίσης: Αυτές είναι οι τιμές εκκίνησης για το νέο Opel Insignia

Παρόλα αυτά κάποιοι αναλυτές λένε πως μία από τις πρώτες κινήσεις του γαλλικού ομίλου θα είναι να μειωθεί το εργατικό δυναμικό έως και 30% για να επιστρέψει η μάρκα στην κερδοφορία.

Μένει λοιπόν να δούμε αν τελικά θα πέσουν οι υπογραφές και αν ο πρόεδρος του γαλλικού ομίλου θα τηρήσει τις υποσχέσεις του. Όσον αφορά στο κόστος της εξαγοράς της Opel από τον όμιλο PSA, αυτό υπολογίζεται πως θα ανέλθει στα 1,7 έως 2,0 δισ. ευρώ.

Εμείς να σας θυμίσουμε πως εδώ και αρκετές ημέρες σας ενημερώσαμε για τον επικείμενο γάμο ανάμεσα στον όμιλο PSA και την Opel και το σχετικό θέμα μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Get it on Google Play Download on the App Store