Νέα συλλεκτική Bugatti «Black Bess» αξίας 2,15 εκ. ευρώ




Το πέμπτο κατά σειρά συλλεκτικό και επετειακό μοντέλο της σειράς Legend Edition της Bugatti Veyron, είναι το «Black Bess», η ονομασία του οποίου προέρχεται από τη Bugatti Type 18 «Black Bess» του 1910. Το εν λόγω μοντέλο παράχθηκε σε μόλις επτά αντίτυπα, ένα από τα οποία αγόρασε ο πρωτοπόρος Γάλλος αεροπόρος Roland Garros. Για την κίνησή του υπήρχε ένα 4κύλινδρο 5.0 λίτρων μηχανικό σύνολο απόδοσης 100 ίππων, το οποίο εξασφάλιζε τελική ταχύτητα 160 χλμ./ώρα.

Όσο για την σύγχρονη Bugatti «Black Bess» βασίζεται στη Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse με τον W16 κινητήρα των 1.200 ίππων, των 0-100 χλμ./ώρα σε 2,6 δευτερόλεπτα και των 408 χλμ./ώρα τελικής. Το εξολοκλήρου κατασκευασμένο από ανθρακόνημα αμάξωμά της  φέρει επενδύσεις από χρυσό 24 καρατίων, ενώ στο εσωτερικό κυριαρχεί το δέρμα με σχέδια της Bugatti Type 18 και του αεροπλάνου Morane Saulnier H του Roland Garros.  

Όπως και οι 12 προηγούμενες συλλεκτικές Veyron της σειράς Legend Edition, οι οποίες έχουν πωληθεί, έτσι και αυτή θα παραχθεί σε μόνο 3 αντίτυπα, με αξία εκάστου στα 2,15 εκατομμύρια ευρώ.




Get it on Google Play Download on the App Store