Πωλήθηκε το τελευταίο Mitsubishi Lancer Evolution

Το τελευταίο No 1600 Mitsubishi Lancer Evolution Final Edition το οποίο είχε βγει σε δημοπρασία μέσω του ebay, τελικά πωλήθηκε έναντι του ποσού των 76.400 δολαρίων (68.056 ευρώ). Τα χρήματα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και σχεδόν 230.000 γεύματα θα δοθούν σε όσους έχουν ανάγκη. Να υπενθυμίσουμε ότι το No1 Lancer Evolution Final Edition είχε αγοραστεί για 37.201 δολάρια, πωλήθηκε για φιλανθρωπικό σκοπό στην τιμή των 46.200 δολαρίων και κατόπιν αυτός που το αγόρασε το πούλησε για 88.888 δολάρια.

Δυστυχώς λοιπόν και με βάση τα έως τώρα δεδομένα, αυτό ήταν το τελευταίο Lancer Evolution που κατασκευάστηκε ποτέ, ύστερα από 24 χρόνια πορείας, όταν παρουσιάστηκε το 1992 το πρώτο Lancer Evolution. Παράλληλα, η Mitsubishi δεν σκοπεύει να βγάλει ξανά τέτοιο σπορ όχημα με αυτά τα χαρακτηριστικά τουλάχιστον, αφού φαίνεται ότι ρίχνει βάρος στην εξέλιξη SUV οχημάτων με κινητήρες plug-in hybrid (βλ. Mitsubishi GT-PHEV).

Όσο για το Lancer Evolution Final Edition διέθετε αρκετές αλλαγές σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα. Ο 2.0 MIVEC turbo κινητήρας έχει ανεβασμένη ισχύ στους 303 ίππους και 413 Nm ροπής, ενώ εξωτερικά ξεχωρίζει από τη μαύρη νίκελ μάσκα, τη μαύρη αλουμινένια οροφή, τις 18 ιντσών ζάντες BBS, το λογότυπο «Final Edition» και τις οβάλ απολήξεις των εξατμίσεων. Στο εσωτερικό έχει καθίσματα τύπου μπάκετ της Recaro και αριθμημένη πλακέτα. Επιπλέον, το Lancer Evolution Final Edition διαθέτει φρένα Brembo, αμορτισέρ Bilstein και ελατήρια Eibach.

Get it on Google Play Download on the App Store