Οι καλύτεροι και χειρότεροι σε νέα έρευνα αξιοπιστίας

Η J.D Power ανακοίνωσε τη νέα έρευνα αξιοπιστίας του 2017 για την αγορά των Η.Π.Α., όπου στην πρώτη θέση βρέθηκαν η Lexus και η Porsche και στην τελευταία η Fiat. Σύμφωνα με την έρευνα εξετάζονται πόσα προβλήματα σημειώθηκαν κατά τους 12 τελευταίους μήνες ιδιοκτησίας για μοντέλα από το 2014 και μετά. Η αξιοπιστία καθορίζεται από τον αριθμό των προβλημάτων που αντιμετωπίζονται ανά 100 οχήματα, που σημαίνει ότι η χαμηλότερη βαθμολογία σημαίνει καλύτερη αξιοπιστία.

Η φετινή έρευνα βασίζεται σε απαντήσεις που έδωσαν 35.186 κάτοχοι αυτοκινήτων, ενώ η μελέτη πραγματοποιήθηκε από τον Οκτώβριο έως το Δεκέμβριο του 2016. Την καλύτερη επίδοση πέτυχαν η Lexus και η Porsche με 110 προβλήματα ανά 100 οχήματα, ενώ ακολούθησε η Toyota με 123 προβλήματα ανά 100 οχήματα. Στο αντίθετο άκρο τοποθετήθηκε τελευταία η Fiat με 298 προβλήματα ανά 100 οχήματα, η Jeep (209 προβλήματα) και η Infiniti (203 προβλήματα).

Δείτε ακόμα: Ποια μάρκα αυτοκινήτων είναι πιο αξιόπιστη;

Περισσότερα προβλήματα καταγράφηκαν στα συστήματα επικοινωνίας και ήχου σε ποσοστό 22%, έναντι 20% την περσινή χρονιά, ενώ για τρίτο συνεχόμενο έτος καταγράφηκαν πιο πολλά προβλήματα στο Bluetooth και στις λειτουργίες φωνητικών εντολών.

Get it on Google Play Download on the App Store