Διόδια ακριβότερα για τους… ξένους στην Γερμανία!

Μόνο ευρωπαϊκή ένωση δεν θυμίζει η απόφαση της Γερμανίας να επιβάλει διόδια στην Autobahn τα οποία θα είναι δύο… ταχυτήτων, καθώς θα επιβαρύνουν περισσότερο όσα αυτοκίνητα δεν έχουν ταξινομηθεί στην Γερμανία.

Τελικά η Γερμανία ψήφισε υπέρ των διοδίων στην Autobahn, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και έξω από αυτήν, στις γείτονες χώρες.

Συγκεκριμένα, το κόστος των διοδίων θα είναι ανάλογο με την περιβαλλοντική επιβάρυνση που προκαλεί κάθε όχημα. Μόνο που οι Γερμανοί οδηγοί θα λαμβάνουν φορολογικές εκπτώσεις, κάτι που σημαίνει πως οι ξένοι οδηγοί θα πληρώνουν περισσότερο από τους Γερμανούς.

Δείτε επίσης: Πόσο κοστίζει η BMW M4 στην Ελλάδα και πόσο στην Γερμανία

Η ευρωπαϊκή επιτροπή είχε αντιδράσει αρχικά στο συγκεκριμένο πλάνο, αλλά τελικά επήλθε συμφωνία, καθώς με τον τρόπο που βρήκαν στο Βερολίνο, δεν θα υπάρχει διαφορά στην χρεώση των διοδίων για τους Γερμανούς και τους υπόλοιπους…

Η Αυστρία ήδη έχει αντιδράσει και ενδεχομένως να προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, ενώ ψάχνει και άλλες χώρες για συμμάχους, καθώς θεωρεί πως το μέτρο παραβιάζει την συνθήκη λειτουργίας της Ε.Ε.

Ο αρμόδιος υπουργός στη Γερμανία δήλωσε πως τα διόδια θα βοηθήσουν στην κάλυψη του κόστους συντήρησης του οδικού δικτύου καθώς θα φέρουν στα ταμία του κράτους έσοδα 500 εκ. ευρώ. Μάλιστα τόνισε πως το μέγιστο ετήσιο κόστος ανά όχημα, κατά μέσο όρο, δεν θα ξεπερνά τα 130 ευρώ (μιλάμε για όχημα ταξινομημένο στην Γερμανία).

Get it on Google Play Download on the App Store