Χαράτσι στα diesel σε 35 πόλεις της Αγγλίας

 

 

Τη δημιουργία ενός νέου φόρου από την Κυβέρνηση για όλους τους οδηγούς diesel αυτοκινήτων που κινούνται σε 35 πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας αποκαλύπτει ο βρετανικός τύπος, με τα νέα μέτρα να αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα σε αυτή την εβδομάδα και ουσιαστικά να καθιστούν απαγορευτική τη χρήση diesel οχήματος σε μια από αυτές τις 35 πόλεις.

Σύμφωνα πάντα με τα βρετανικά δημοσιεύματα, για λόγους που έχουν να κάνουν με τη ρύπανση της ατμόσφαιρας από τα diesel αυτοκίνητα, σε 10 από τις πιο μολυσμένες πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας για να μπορέσει να κινηθεί ο οδηγός ενός diesel αυτοκινήτου τις ώρες αιχμής θα πρέπει να πληρώσει ένα ημερήσιο φόρο 20 λιρών Αγγλίας.

Διαβάστε ακόμα: Τα νέα μικρά του 2017

Ο φόρος αυτός για τις 10 παραπάνω πόλεις θα αφορά τόσο στα επιβατικά όσο και στα επαγγελματικά αυτοκίνητα. Παράλληλα, το νέο χαράτσι θα ισχύσει και σε άλλες 25 πόλεις που έχουν χαμηλότερα επίπεδα ρύπανσης και θα αφορά μόνο σε επαγγελματικά οχήματα όπως φορτηγά, λεωφορεία, αλλά και ταξί.

Ανάμεσα στις πόλεις που θα επιβληθεί ο νέος φόρος είναι το Μπέρμιγχαμ, το Λιντς, το Σαουθάμπτον, το Νότιγχαμ και το Ντέρμπι. Σημειώνεται ότι αυτές οι πόλεις έχουν ήδη προαναγγείλει ότι θα λάβουν μέτρα ενάντια των παλαιότερης ηλικίας ρυπογόνων επαγγελματικών οχημάτων από το 2019 και μέτα, κάτι που πλέον φαίνεται ότι θα διευρυνθεί και με το νέο χαράτσι για τα diesel αυτοκίνητα.

Get it on Google Play Download on the App Store