Φαρμακερά τα διόδια στην Ιόνια Οδό

Η ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού είναι σίγουρα καλό νέο. Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τις τιμές των διοδίων οι οποίες μάλλον είναι φαρμακερές. Και αυτό γιατί ξεκινάνε από τα 2,45 ευρώ και φτάνουν έως και τα 12,25 ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι νέοι σταθμοί διοδίων θα μπουν σε λειτουργία στην Ιονία Οδό από τις 25 Απριλίου και αφορούν στο τμήμα από την παράκαμψη του Αγρινίου μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο της Αμφιλοχίας, με τον μετωπικό σταθμό να τοποθετείται στο Αγγελόκαστρο.

Δίκυκλα και τρίκυκλα θα πληρώνουν 2,45 ευρώ, αυτοκίνητα 3,50 ευρώ, λεωφορεία και φορτηγά με λιγότερους από τέσσερις άξονες 8,75 ευρώ και οι οδηγοί αντίστοιχων οχημάτων, αλλά με περισσότερους από τέσσερις άξονες 12,25 ευρώ.

Στους πλευρικούς σταθμούς, στον ανισόπεδο κόμβο Κουβαρά οι τιμές θα είναι αντίστοιχα 1,10 ευρώ, 1,60 ευρώ, 4,05 ευρώ και 5,65 ευρώ.

Στην σχετική ανακοίνωσή της η Ιόνια Οδός τονίζει πως οι οδηγοί θα απολαμβάνουν πληθώρα υπηρεσιών 24 ώρες το 24ωρο, όπως περιπολίες οδικής ασφάλειας, αριθμό έκτακτης ανάγκης (τηλ. 1075), τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών στο 2641 306 306 και δωρεάν οδική βοήθεια σε περίπτωση ακινητοποίησης.

Με την ολοκλήρωση και των υπόλοιπων 42 περίπου χιλιομέτρων της διαδρομής από το Αντίρριο (γέφυρα) μέχρι και τα Ιωάννινα, κάτι που προβλέπεται να έχει γίνει μέχρι τα τέλη Ιουνίου όταν και θα παραδοθούν στην κυκλοφορία, θα λειτουργήσουν ακόμη 3 μετωπικά διόδια (συνολικά 4). Έτσι, ο χρήστης της Ιόνιας Οδού, για ένα ΙΧ, θα πληρώνει στη διαδρομή Αντίρριο – Ιωάννινα 12,90 ευρώ.

Δείτε επίσης: 

Σοκαριστικό Video: Αυτοκίνητο καίγεται στην Ιόνια Οδό

Αυτός είναι ο νέος δρόμος στα Τέμπη (+video)

Οι τέσσερις νέες σήραγγες της Κορίνθου – Πατρών (+video)

 

Get it on Google Play Download on the App Store