Υποχρεωτικά στην άδεια τα χιλιόμετρα των εισαγόμενων μεταχειρισμένων

Στην προσπάθειά του να ελέγξει όσο είναι δυνατόν το φαινόμενο των εισαγόμενων μεταχειρισμένων με γυρισμένα χιλιόμετρα, το Υπουργείο Μεταφορών σε Εγκύκλιό του που απέστειλε στα τελωνεία και στις εφορίες όλης της χώρας, κάνει γνωστή την υποχρεωτική αναγραφή πλέον στην άδεια κυκλοφορίας, των χιλιομέτρων που έχουν διανύσει τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα.

Ειδικότερα, κατά την έκδοση της πρώτης άδειας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου στη χώρα μας, θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται στο χώρο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ» στη Β όψη της άδειας τα διανυθέντα κατά την εισαγωγή χιλιόμετρα, όπως αυτά φαίνονται στο Πιστοποιητικό Ταξινόμησης Οχήματος του τελωνείου (δείτε εδώ την εγκύκλιο).

Με τον τρόπο αυτό το Υπουργείο προσπαθεί να καταπολεμήσει το φαινόμενο των γυρισμένων χιλιομέτρων σε ό,τι αφορά τουλάχιστον όταν αυτό γίνεται αφού ταξινομηθεί το αυτοκίνητο στην Ελλάδα. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου τα χιλιόμετρα γυρίζονται πριν ταξινομηθεί το αυτοκίνητο, όμως και πάλι δεν είναι κάτι σύνηθες, μιας και δεν συμφέρει το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο να ταξινομηθεί με λιγότερα χιλιόμετρα, γιατί θα λάβει μεγαλύτερο φόρο κατά την ταξινόμηση.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα μέτρο στη σωστή κατεύθυνση, που πρέπει να εκμεταλλευτεί πλέον ο ενδιαφερόμενος που θέλει να αγοράσει ένα εισαγόμενο μεταχειρισμένο, ζητώντας να δει την άδεια του αυτοκινήτου για να «τσεκάρει» αν τα χιλιόμετρα είναι πραγματικά.

Διαβάστε ακόμα:

Γυρίζουν τα χιλιόμετρα στα καινούργια αυτοκίνητα και πως; 

Έρχονται και τα πρόστιμα για ΚΤΕΟ 

«Πάγωμα» των προστίμων για τα ανασφάλιστα και μείωση από τις 15 Ιουλίου

Get it on Google Play Download on the App Store