Αποκλειστικά χειροκίνητο το Civic Type R. Δείτε γιατί

Πολλά έχουμε ακούσει για το Honda Civic Type R. Ένα από τα πλέον πολυαναμενόμενα μοντέλα της χρονιάς βγήκε πλέον στην αγορά και ήδη προκαλεί χαμό. Ανάμεσα σε όσα έχουμε ακούσει όμως είναι πως θα αποκτήσει και άλλες εκδόσεις. Οι Ιάπωνες πάντως αποκλείουν αυτόματο κιβώτιο.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Yuji Matsumochi, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στο πρότζεκτ του FK8R Honda Civic Type R είπε πως «παράγουμε το αυτοκίνητο αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, λόγω της ισχύς του μοτέρ. Αν και κάποιες άλλες επιλογές μπορεί να είχαν διευρύνει το κοινό του, θα είχαν αρνητικές επιπτώσεις στα δυναμικά του χαρακτηριστικά. Έπρεπε να κρατήσουμε το βάρος χαμηλά και επειδή το μοτέρ είναι βαρύ αν βάζαμε και ένα αυτόματο κιβώτιο εμπρός ακόμη και αν αυτό ήταν διπλού συμπλέκτη το βάρος θα ήταν μεγαλύτερο.».

Αξίζει να τονίσουμε πως αυτή τη στιγμή, με την επιλογή του χειροκίνητου κιβωτίου το η κατανομή του βάρους του Honda Civic Type R είναι 62,5% εμπρός και 37,5% πίσω. Επομένως δεν υπήρχε περιθώριο για περισσότερο βάρος εμπρός.

Εμείς τασσόμαστε υπέρ της επιλογής της Honda, καθώς είναι γνωστό πως τα χειροκίνητα κιβώτια είναι πιο διασκεδαστικά από ότι τα αυτόματα…

Διαβάστε ακόμη:

Η ισχυρότερη Porsche 911 GT2 RS πήρε το αίμα της πίσω (+video)

Βρήκε τρόπο να πουλήσει το νέο Honda Civic Type R στα διπλά λεφτά

Video: 0-311 χλμ./ώρα Honda NSX

Get it on Google Play Download on the App Store