Επίσημο: Μόνο ηλεκτρικά και υβριδικά θα πωλούνται στη Μεγ. Βρετανία από το 2040

Επιβεβαιώθηκαν και επίσημα χθες το βράδυ τα δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου για την απαγόρευση της πώλησης βενζινοκίνητων και diesel αυτοκινήτων στη χώρα από το 2040, ύστερα από δηλώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος της Μεγάλης Βρετανίας κ. Michael Gove.

Μάλιστα ο κ. Gove τόνισε ότι από το 2040 όλα τα αυτοκίνητα που θα πωλούνται στη Μεγ. Βρετανία θα είναι αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα ή υβριδικά ή plug-in υβριδικά, με στόχο 10 χρόνια αργότερα να απαγορευτεί πλήρως η κυκλοφορία diesel και βενζινοκίνητων αυτοκινήτων στη χώρα.

Η απαγόρευση αυτή είναι μέρος ενός γενικότερου σχεδίου για μείωση της μόλυνσης της ατμόσφαιρας, που θα κοστίσει στους Βρετανούς σχεδόν 2,7 δις. λίρες. Ήδη στις ίδιες δηλώσεις του ο κ. Gove ανέφερε ότι η Κυβέρνηση θα παράσχει 200 εκατ. λίρες στις τοπικές αρχές για να περιορίσουν την κίνηση των αυτοκινήτων diesel σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Πάντως υπάρχουν πολλοί  που θεωρούν ότι η απαγόρευση αυτή για τα diesel και βενζινοκίνητα μοντέλα στη Μεγάλη Βρετανία μπορεί να γίνει και αρκετά νωρίτερα από το 2040, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων χωρών που εξετάζουν αντίστοιχη απαγόρευση από το 2030. Πριν από λίγες ημέρες πάντως και η Γαλλία επίσημα ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει την πώληση diesel και βενζινοκίνητων αυτοκίνητων το 2040.

Διαβάστε ακόμα: 

Νέα μέτρα κατά του diesel: Η Αγγλία ανακοινώνει απόσυρση για πετρελαιοκίνητα 

Την απαγόρευση των diesel πριν το Euro6 ετοιμάζει η πόλη του Μονάχου 

Το Όσλο απαγορεύει από σήμερα το ντίζελ!

Get it on Google Play Download on the App Store