Νέα μέτρα κατά του diesel: Η Αγγλία ανακοινώνει απόσυρση για πετρελαιοκίνητα

Συνεχίζονται στην Ευρώπη οι ανακοινώσεις μέτρων κατά των diesel αυτοκινήτων, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, την ερχόμενη Δευτέρα στη Μεγάλη Βρετανία η Πρωθυπουργός κα. Theresa May θα ανακοινώσει μια σειρά από μέτρα για περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ανάμεσα στα οποία θα βρίσκεται και η απόσυρση για diesel αυτοκίνητα.

Σύμφωνα πάντα με τους Βρετανούς, η κα. May ζήτησε από τους αξιωματούχους της να εκπονήσουν ένα νέο σχέδιο απόσυρσης ειδικά για τα diesel αυτοκίνητα, έχοντας ως στόχο να περιοριστούν οι επιβλαβείς ρύποι και ιδίως οι αυξημένες εκπομπές NOx (οξείδια του αζώτου) του diesel.

Το ποσόν που θα δώσει η βρετανική κυβέρνηση σε όποιον αποφασίσει να αποσύρει το diesel αυτοκίνητό του και να αγοράσει ένα λιγότερο ρυπογόνο όχημα αναμένεται να είναι 2.000 λίρες Αγγλίας, χωρίς πάντως αυτό να έχει επιβεβαιωθεί μέχρι και αυτή τη στιγμή επίσημα. Περισσότερα θα γνωρίζουμε με την επίσημη ανακοίνωση των Βρετανών τη Δευτέρα.

Πάντως στο ίδιο πλαίσιο, ο δήμαρχος του Λονδίνου έχει ήδη ανακοινώσει ότι από το 2018 τα diesel ταξί θα αποκλειστούν από την πόλη, ενώ σε πολλές πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας ετοιμάζουν και ένα νέο χαράτσι ειδικά για τα diesel αυτοκίνητα που κυκλοφορούν εντός των τειχών τους.

Διαβάστε ακόμα: 

Diesel ή βενζίνη: Τι αγοράζει ο Έλληνας;

Τελειώνει το diesel στην Ευρώπη

Χαράτσι στα diesel σε 35 πόλεις της Αγγλίας

Get it on Google Play Download on the App Store