Κατασχέσεις λογαριασμών και περιουσίας για χρέη από κλήσεις

Φαίνεται πως πολλοί είναι οι συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν… ξεχάσει να πληρώσουν πρόστιμα από παραβάσεις με τα αυτοκίνητά τους και πλέον οι δήμοι ξεκινούν άμεσα, μέσα στις επόμενες ημέρες την αποστολή ειδοποιητηρίων για την πληρωμή τους, διαφορετικά θα υπάρχουν συνέπειες.

Συγκεκριμένα, τα χρέη των πολιτών και των νομικών προσώπων στους δήμους ανέρχονται σε 500.000.000 ευρώ (μαζί με τις προσαυξήσεις φυσικά) και αφορούν χρέη από κλήσεις, πρόστιμα ή δημοτικά τέλη.

Προκειμένου λοιπόν να βρεθεί μια λύση και οι δήμοι να εισπράξουν τα χρήματα αυτά, ξεκινά μέσα τις επόμενες ημέρες αποστολή ειδοποιητηρίων και μέσα στον Αύγουστο θα αρχίσουν να αποστέλλονται «ραβασάκια» προς τους οφειλέτες.

Οι δήμοι θα δίνουν τη δυνατότητα ρύθμισης καθώς θα προβλέπεται πλήρης απαλλαγή από προσαυξήσεις για όσους πληρώσουν τα χρέη τους εφάπαξ, 80% απαλλαγή για όσους πληρώσουν σε 24 δόσεις, 50% απαλλαγή για όσους πληρώσουν σε 25 ως 48 δόσεις, 30% απαλλαγή για όσους επιλέξουν τις 49 ως 72 δόσεις και απαλλαγή 10% για όσους πληρώσουν σε 73 με 100 δόσεις.

Όσοι λάβουν «ραβασάκι» θα πρέπει να ενταχθούν στη ρύθμιση εντός τεσσάρων μηνών, αλλιώς οι δήμοι θα προχωρήσουν σε κατασχέσεις λογαριασμών, μπλοκάρισμα του ΑΦΜ (φορολογική ενημερότητα), ακόμη και σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.

Διαβάστε ακόμη:

Τιμές διοδίων και σταθμοί σε όλη την Ελλάδα

Το ελληνικό Lancer Evo IX ουρλιάζει στις 13.000 σ.α.λ. (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store