Βρήκε τρόπο να πουλήσει το νέο Type R 40% πάνω

Το νέο Honda Civic Type R είναι το πρώτο που πάτησε επισήμως τους τροχούς του στην αγορά της Β. Αμερικής και όπως είναι λογικό η ζήτηση είναι μεγάλη. Τέτοια που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλυφθεί από την παραγωγή της Honda. Και αυτό το εκμεταλλεύονται κάποιοι…

Όπως ένας έμπορος Honda στο New Jersey ο οποίος βρήκε τρόπο να πουλά το ιαπωνικό hot hatch 40% πάνω από την τιμή καταλόγου. Έτσι, από τα 34.755 δολάρια που έχει θέσει η Honda ως τιμή πώλησης, αυτός έχει βάλει την τιμή στα 47.463 δολάρια.

Πως το κατάφερε αυτό; Μα έχοντας τοποθετήσει στο Honda Civic Type R μία σειρά από αξεσουάρ τα οποία έχει υπερτιμολογήσει και μάλιστα δεν τα αφαιρεί από το αυτοκίνητο.

Για παράδειγμα έχει χρεώσει 630 δολάρια το πακέτο εσωτερικού φωτισμού, όταν στον configurator της Honda χρεώνεται με 125 δολάρια. Ή το αλουμινένιο μασπιέ το οποίο η Honda το έχει στα 290 δολάρια και αυτός το έχει κοστολογήσει στα 795 δολάρια. Μέχρι και το πακέτο πρώτων βοηθειών έχει τσιμπήσει προς τα πάνω…

Και έτσι πουλάει το αυτοκίνητο αρκετά πιο ακριβά και χωρίς να δίνει την επιλογή στον υποψήφιο αγοραστή να το πάρει χωρίς αυτά, ενώ παράληλα είναι πιστός στην τιμή που η Honda έχει θεσπίσει. Τι να πούμε; Ελεύθερη αγορά είναι, η κάθε εταιρεία κινείται όπως επιθυμεί, προκειμένου να μεγιστοποιήσει το κέρδος της!

Διαβάστε ακόμη:

Πως λειτουργεί το VTEC; Μπαίνει στην όπισθεν; Η απάντηση στο video

Driftάρεις με Nissan 240SX 1.000 PS όταν ξαφνικά… (+video)

Πηγή:Topspeed

Get it on Google Play Download on the App Store