Το τελευταίο Viper βγήκε από τη γραμμή παραγωγής της Dodge…

Τέλος εποχής για το Dodge Viper, η παραγωγή του οποίου ολοκληρώθηκε και επίσημα την περασμένη Πέμπτη, με το τελευταίο μοντέλο να βγαίνει από τις πύλες του εργοστασίου Conner Avenue Assembly Plant. Το εργοστάσιο, όπως γράψαμε και πριν από ένα μήνα, στις 31 Αυγούστου θα κλείσει και οριστικά τις πύλες του.

Το τελευταίο Viper 5ης γενιάς ήταν ένα κατακόκκινο μοντέλο με χρωμιωμένες ζάντες, το οποίο και θα παραμείνει στην κατοχή της Fiat-Chrysler (FCA) για να τοποθετηθεί στη συλλογή ιστορικών αυτοκινήτων της εταιρείας.

Οι λόγοι που το Viper μας λέει αντίο σύμφωνα με πληροφορίες έχουν να κάνουν με τις χαμηλές πωλήσεις του μοντέλου των τελευταίων ετών. Παράλληλα, η FCA δεν έχει διευκρινίσει και εάν θα δούμε αντικαταστάτη του τα επόμενα χρόνια, αν και με τα νέα δεδομένα ρύπων είναι μάλλον δύσκολο να ξαναϋπάρξει Viper -τουλάχιστον όπως το ξέραμε.

Πάντως, ο Υπεύθυνος Σχεδίασης της FCA, κ. Ralph Gilles, που βρέθηκε στο εργοστάσιο για να αποχαιρετήσει το θρυλικό μοντέλο, τόνισε ότι ο λόγος που το Viper 5ης γενιάς τελείωσε την παραγωγή του μόλις 5 χρόνια μετά το ξεκίνημά της, ήταν η αδυναμία του να προσαρμοστεί στους νέους κανόνες ασφαλείας των Η.Π.Α., που ορίζουν ότι όλα τα αυτοκίνητα που πωλούνται θα πρέπει να έχουν στάνταρ αερόσακους οροφής…

Διαβάστε ακόμα: 

Δυναμομέτρηση Dodge Viper με 808 ίππους! 

Η Μέρκελ προαναγγέλει το τέλος των diesel και βενζινοκίνητων αυτοκινήτων! 

Ο όμιλος Fiat – Chrysler σε κινέζικα χέρια;

 

Get it on Google Play Download on the App Store