Εντυπωσιάζει το νέο αγωνιστικό Nissan Micra

Οι Πολωνικές Dytko Sport και Proto Cars παρουσιάζουν το νέο τους αγωνιστικό project που βασίζεται πάνω στο καινούργιο Nissan Micra και έρχεται για να δώσει την ευκαιρία σε όποιον το επιθυμεί να λάβει μέρος στην νεοσύστατη κατηγορία R4 της FIA, κατά την οποία αυτοκίνητα παραγωγής μπορούν μέσω του ειδικού εγκεκριμένου R4 κιτ να μετατραπούν σε αγωνιστικά αυτοκίνητα.


Το Micra των πολωνικών εταιρειών χρησιμοποιεί όλα τα μηχανικά του μέρη (κινητήρας turbo 1.6 λτ., τετρακίνηση, κιβώτιο-μετάδοση, φρένα κ.λπ.), από την γαλλική Oreca, με βάση το ομολογκάρισμα που απαιτεί η FIA για συμμετοχή στην κατηγορία.

Διαβάστε ακόμα: Δοκιμή Nissan Micra 0.9 IG-T 90PS

Εκεί όμως όπου έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά η Dytko Sport και η Proto Cars είναι στο αμάξωμα, μιας και έχουν ετοιμάσει ένα πραγματικά πολύ δυναμικό αγωνιστικό Nissan Micra, όπως μπορείτε να δείτε και στις πρώτες φωτογραφίες. Ξεχωρίζουν οι τονισμένοι προφυλακτήρες, η μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος και η κεντρικά τοποθετημένη απόληξη της εξάτμισης.

Όπως δηλώνει ο κ. Pawel Dytko, το νέο αγωνιστικό Nissan Micra R4 θα είναι έτοιμο προς διάθεση σε όλους τους ενδιαφερομένους μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες, εν όψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς, όταν και θα τους σταλούν από την Oreca τα κιτ R4 των μηχανικών μέρων. Στόχος είναι φυσικά, η κυριαρχία στην νέα αυτή κατηγορία.

Διαβάστε ακόμα: Νέο ηλεκτρικό Nissan LEAF με αυτονομία έως 378 χλμ. (+videos)


 

Get it on Google Play Download on the App Store