Alliance 2022: Τι θα δούμε από τον όμιλο Renault-Nissan-Mitsubishi;

Μετά την εξαγορά της Mitsubishi, η συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi παρουσιάζει το νέο της 6ετές πλάνο ανάπτυξης, κατά το οποίο ο Όμιλος θα φέρει 12 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, θα κάνει χρήση κοινών πλατφόρμων και θα λανσάρει 40 οχήματα που θα χρησιμοποιούν διάφορα συστήματα αυτόνομης οδήγησης.

Διαβάστε ακόμα: Renault Megane R.S. 1.8 με έως 300 PS (+video)

Πιο συγκεκριμένα, το νέο πλάνο ονομάζεται «Alliance 2022» και στοχεύει στο να διπλασιάσει την κοινή κατασκευή και το μοίρασμα πλατφόρμων, κινητήρων, ηλεκτρικών αυτοκινήτων κ.ο.κ., μεταξύ των τριών πλέον κύριων μαρκών (Renault, Nissan και Mitsubishi) του ομίλου.

Ειδικά στο πεδίο των πλατφόρμων, ο στόχος έχει τεθεί ώστε μέχρι το 2022 σχεδόν 9 εκατομμύρια αυτοκίνητα των παραπάνω εταιρειών να μοιραστούν 4 κύριες πλατφόρμες. Ανάμεσα σε αυτές θα είναι μια νέα πλατφόρμα της μικρής κατηγορίας, αλλά και μια νέα ηλεκτρική πλατφόρμα.

Διαβάστε ακόμα: Πρώτη στον κόσμο η Renault-Nissan. Ξεπέρασε VW Group και Toyota

Παράλληλα, η συμμαχία θα φέρει 12 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία εκτός της ίδιας πλατφόρμας, θα μοιράζονται και όλα τα εξαρτήματά τους. Στο πεδίο της αυτόνομης οδήγησης, 40 νέα οχήματα θα λανσαριστούν φέροντας διάφορα επίπεδα, με αρκετά από αυτά να έχουν και πλήρως αυτόνομα χαρακτηριστικά.

Ως προοίμιο των νέο ηλεκτρικών μοντέλων, μια νέα οικογένεια ηλεκτροκινητήρων και μπαταριών θα λανσαριστούν το 2020. Θα είναι τα πρώτα ηλεκτρικά που θα προσφέρουν πάνω από 600 χιλιόμετρα αυτονομίας με μια πλήρη φόρτιση. Στόχος επίσης είναι μέχρι το 2022 μια 15λεπτη φόρτιση της μπαταρίας να παρέχει αυτονομία 230 χλμ.

Διαβάστε ακόμα: Το νέο Nissan Qashqai απέναντι στο παλιό

Ανάμεσα τέλος στα νέα που θα μας φέρει ο Όμιλος θα είναι και ένα κοινής κατασκευής εξελιγμένο σύστημα πολυμέσων για όλες τις μάρκες, ενώ θα υιοθετηθεί και το plug-inυβριδικό σύστημα της Mitsubishi για μικρομεσαία και μεσαία οχήματα από τις εταιρείας της συμμαχίας.

Σε επίπεδο παραγωγής, οι ετήσιες πωλήσεις του Ομίλου αναμένεται να ξεπεράσουν τις 14 εκατομμύρια μονάδες, με κέρδη τα οποία θα φθάσουν τα 240 δισ. δολάρια μέχρι την ολοκλήρωση του νέου πλάνου.

Get it on Google Play Download on the App Store