Εντατικοί έλεγχοι για τη μη καταβολή τελών κυκλοφορίας από το 1997 έως το 2004

Σε εντατικούς ελέγχους για την μη καταβολή τελών κυκλοφορίας από οχήματα που διαγράφονται από το Μητρώο Οχημάτων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών προβαίνουν οι Δ.Ο.Υ. της χώρας, με στόχο να βρεθούν όσοι οφείλουν τέλη κυκλοφορίας και να βεβαιωθούν τα οφειλόμενα ποσά (μαζί με τα πρόστιμα) για μη παραγεγραμμένα έτη (από το 1997 έως και το 2004).

Διαβάστε ακόμα: Δεν αλλάζουν τα τέλη κυκλοφορίας για τα νεώτερα αυτοκίνητα

Αυτό τονίζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στην Εγκύκλιο που εξέδωσε για τη διαγραφή των κατεστραμμένων οχημάτων μέχρι το 2004, για τα οποία οι ιδιοκτήτες τους που δεν βρίσκονται στην κατοχή τους πλέον τα οχήματα διότι δόθηκαν για καταστροφή, διάλυση ή αχρήστευση μέχρι και τις 04/03/2004, έχουν τη δυνατότητα με μια υπεύθυνη δήλωση-αίτηση διαγραφής, να τα διαγράψουν οριστικά από το Μητρώο Οχημάτων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Με τον τρόπο αυτό θα διορθωθούν και πολλά προβλήματα που δημιουργήθηκαν τον περασμένο Ιούνιο, όπου σε πολλούς από τους ιδιοκτήτες αυτών των οχημάτων στάλθηκαν ειδοποιητήρια ασφάλισης παρότι το αυτοκίνητο τους έχει καταστραφεί την περίοδο πριν το 2004, όμως δεν έχει δηλωθεί η οριστική του διαγραφή από το Μητρώο Οχημάτων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Διαβάστε ακόμα: Κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεων εισαγόμενων μεταχειρισμένων στην Ελλάδα

Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης, ότι εκτός από την υπεύθυνη δήλωση-αίτηση, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου θα πρέπει να πληρώσει και παράβολο 20 ευρώ για να ολοκληρωθεί η οριστική διαγραφή του αυτοκίνητου του.

Get it on Google Play Download on the App Store