Ποιο αυτοκίνητο κρατάνε περισσότερο οι Αμερικανοί;

Η αμερικάνικη εταιρεία ανάλυσης στο χώρο του αυτοκινήτου iSeeCars.com δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας πλήρους έρευνας που πραγματοποίησε στις Η.Π.Α. ανάμεσα σε 15,7 εκατ. μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, η οποία ανέδειξε ποια καινούργια αυτοκίνητα κρατάνε περισσότερο οι ιδιοκτήτες τους.

Διαβάστε ακόμα: Νέα εταιρεία ετοιμάζουν Toyota, Mazda και Denso

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, ο μέσος όρος κατοχής ενός καινούργιου αυτοκινήτου στις Η.Π.Α. είναι 7,3 χρόνια, δηλαδή σχεδόν 2 χρόνια μετά το τέλος της αποπληρωμής του (ο μέσος όρος των δανείων στην Αμερική είναι 5,5 χρόνια).

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά στα μοντέλα, το Top 10 που ανέδειξε η έρευνα αποκαλύπτει ότι οι Αμερικανοί διατηρούν στην κατοχή τους για ένα μέσο διάστημα 8,8 ετών τα Audi TT, Chevrolet Corvette, Toyota 4Runner και Toyota Avalon, ενώ ακολουθούν με 8,9 χρόνια τα Toyota Sequioa και Ford Explorer.

Διαβάστε ακόμα: Η Jaguar Land Rover θα εξαγοράσει την Alfa Romeo ή την Maserati;

Στην τρίτη θέση του Top 10 βρίσκονται τα Ford Expedition και Mercedes SLK με 9,0 χρόνια, ενώ στη δεύτερη θέση με 9,9 χρόνια κατατάσσεται η Porsche Boxster.

Την πρώτη θέση όμως αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας κατάταξης διατηρεί ένα ακόμη μοντέλο της Toyota, το Land Cruiser, οι ιδιοκτήτες του οποίου στις Η.Π.Α. με βάση την έρευνα της iSeeCars.com το κρατούν για το εντυπωσιακό νούμερο των 10,6 ετών.

Διαβάστε ακόμα: Οι πρώτες παραδόσεις του νέου Honda Civic Type R στην Ευρώπη (+video)

Η περίφημη αξιοπιστία του Land Cruiser και τα απροβλημάτιστα έτη που προσφέρει στον ιδιοκτήτη του είναι ο κύριος λόγος αυτής της πρωτιάς, με την έρευνα να σημειώνει ότι τα δεν υπάρχει περίπτωση να βρει κανείς στις Η.Π.Α. μεταχειρισμένο Land Cruiser που να έχει διανύσει λιγότερα από 200.000 μίλια (320.000 χιλιόμετρα)!

Get it on Google Play Download on the App Store