Κινητήρας 1:4 της Bugatti Chiron κοστίζει μια περιουσία

Η Bugatti Chiron αποτελεί ένα ονειρεμένο υπεραυτοκίνητο και ένα από τα ταχύτερα και ακριβότερα αυτοκίνητα στον πλανήτη, αφού κοστίζει 2,4 εκατομμύρια ευρώ (χωρίς φόρους). Η παραγωγή της έχει περιοριστεί στα 500 οχήματα, ενώ τα περισσότερα έχουν ήδη προπωληθεί και παράγονται στο χέρι για να παραδοθούν στους τυχερούς και πάμπλουτους κατόχους τους.

Διαβάστε ακόμη: Ρύθμισε εύκολα και γρήγορα, τους αρμούς του καπό

Για όσους λοιπόν θέλουν να αποκτήσουν ένα βασικό κομμάτι της Chiron, αλλά υπό κλίμακα και έχουν να δαπανήσουν αρκετές χιλιάδες ευρώ, τότε θα πρέπει να αγοράσουν αυτόν το κινητήρα σε μινιατούρα 1:4, μήκους 44 εκατοστών και ύψους 22 εκατοστών. Το πιστό αυτό αντίγραφο του 8.0 λτ. W16 κινητήρα της Chiron με τα τέσσερα turbo κατασκευάζεται από την εταιρία Amalgam, η οποία ειδικεύεται σε μινιατούρες διαφόρων οχημάτων.

Η άκρως λεπτομερής αναπαραγωγή του πραγματικού κινητήρα βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στη στενή συνεργασία της Amalgam με την ομάδα σχεδιασμού Bugatti, ενώ χρειάστηκαν 2.500 ώρες για την ανάπτυξή του. Επίσης, η συναρμολόγηση των 1.050 μεμονωμένων τμημάτων γίνεται σε 220 ώρες και το αποτέλεσμα είναι σίγουρα άκρως εντυπωσιακό. Όσο για την τιμή του μίνι κινητήρα της Chiron, ανέρχεται στο ποσό των 8.785 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: Toyota GT86 με 1.175 PS δεν ισιώνει πουθενά! (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store