Τρομακτικά τα αποτελέσματα οπίσθιας σύγκρουσης με 80 χλμ./ώρα (+video)

Πολλά είναι τα τεστ τα οποία διεξάγονται από ανεξάρτητους οργανισμούς, προκειμένου να ελεγχθεί η ασφάλεια ενός αυτοκινήτου και σίγουρα έχουν βοηθήσει ώστε να γίνουν τα αυτοκίνητα ασφαλέστερα. Αυτή τη φορά θα δούμε όμως ένα διαφορετικό τεστ, οπίσθιας πρόσκρουσης.

Δείτε ακόμη: Αντίστροφη μέτρηση για την Αυτοκίνηση 2017

Σε αυτό το αυτοκίνητο είναι σταματημένο και δέχεται από πίσω αντικείμενο κινούμενο με ταχύτητα 80 χλμ./ώρα. Σκοπός της συγκεκριμένης δοκιμής είναι να ελεγχθεί η ασφάλεια της αποθήκευσης καυσίμου, προκειμένου να μην υπάρχει καμία ανεπιθύμητη διαρροή.

Για αυτό τον λόγο και οι «κούκλες» στο εσωτερικό δεν είναι εξοπλισμένες με αισθητήρες, προκειμένου να βγουν συμπεράσματα σχετικά με την ασφάλεια των επιβατών, σε μία τέτοια σύγκρουση.

Διαβάστε επίσης: Το εξωπραγματικό εργοστάσιο της Lamborghini (+video)

Στο video που ακολουθεί πιο κάτω θα δούμε το VW Golf GTI του 2009 να δέχεται με σφοδρότητα το αντικείμενο στο πίσω μέρος του. Αξίζει να παρατηρήσουμε, χάρη στην δυνατότητα του super slow motion που μας δίνει το συγκεκριμένο video με 1000 καρέ/δευτερόλεπτο, τόσο την παραμόρφωση του αυτοκινήτου όσο και την κίνηση της «κούκλας» στο εσωτερικό…

Get it on Google Play Download on the App Store