Φθηναίνουν τα αυτοκίνητα made in Japan

Όπως ίσως θα θυμόσαστε όσοι μας παρακολουθείτε, από τον Ιούλιο σας είχαμε ενημερώσει πως επίκειται μείωση στην τιμή των αυτοκινήτων που εισάγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την Ιαπωνία, όπως μπορείτε να δείτε εδώ. Πλέον πάρθηκε η οριστική απόφαση η οποία ολοκλήρωσε τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Δείτε ακόμη: Να γιατί η Mazda σνομπάρει τους μικρούς τούρμπο κινητήρες

Η εμπορική συμφωνία προβλέπει κατάργηση των επιπλέον δασμών στα εισαγόμενα από την Ιαπωνία αυτοκίνητα (οι οποίοι έφταναν στο 10%), ενώ το ίδιο θα ισχύσει και στα ανταλλακτικά (έφταναν στο 3%).

Ως αντάλλαγμα, η Ιαπωνία θα καταργήσει και αυτή από την πλευρά της δασμούς σε τυριά και κρασιά τα οποία εξάγονται από την Ε.Ε. την Ιαπωνία.

Μετά τη νέα αυτή συμφωνία αναμένεται η εισαγωγή αυτοκινήτων στην Ε.Ε. που κατασκευάζονται στην Ιαπωνία να είναι πιο φθηνή κάτι που θα βοηθήσει και στη μείωση των τελικών τιμών τους.

Διαβάστε επίσης: Κλάμα… Διαλύουν ολοκαίνουργιο Ford Focus RS (+video)

Μένει να δούμε στην πράξη αν τελικά η μείωση των δασμών θα περάσει και στον τελικό καταναλωτή. Πάντως οφείλουμε να τονίσουμε πως πρόκειται μάλλον για μια καθυστερημένη ενέργεια, καθώς πλέον οι ιαπωνικές μάρκες έχουν δικά τους εργοστάσια επί ευρωπαϊκού εδάφους με τα Made In Japan αυτοκίνητα που εισάγονται στην Ευρώπη να είναι πλέον πολύ λίγα.

Get it on Google Play Download on the App Store