Το SUV της Hyundai που βγάζει νερό αντί για καυσαέριο

Η έκθεση CES (Consumer Electronics Show) άνοιξε για ακόμη μία φορά τις πύλες της στο Λας Βέγκας και εκεί μπορεί να δει κανείς ότι πιο προηγμένο υπάρχει τεχνολογικά. Ανάμεσα στα εκθέματα φυσικά βρίσκονται και πολλά αυτοκίνητα με ένα από αυτά να είναι το Hyundai Nexo

Δείτε ακόμη: Η απόλυτη κόντρα ανάμεσα στα ταχύτερα Honda: NSX vs CBR1000RR Fireblade (+video)

Αυτό είναι το νέο SUV μοντέλο της κορεάτικης μάρκας, το οποίο διαθέτει τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου και από την εξάτμισή του βγάζει νερό αντί για καυσαέριο.

Η ονομασία του Hyundai Nexo προέρχεται από την πλατφόρμα του, ενώ η σχεδίασή του σε αρκετά μεγάλο βαθμό είναι πρωτοποριακή για τα δεδομένα της γκάμας, περνώντας στην επόμενη γενιά την σχεδίασή της, όπως αυτή εκφράστηκε τελευταία με το Kona.

Εκτός όμως από την εμφάνισή του ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν και οι δυνατότητές του, καθώς σύμφωνα με την κορεάτικη μάρκα, το Nexo έχει αυτονομία σχεδόν 600 χλμ. ενώ το μοτέρ του αποδίδει 160 ίππων και 394 Nm ροπής.

Διαβάστε επίσης: Αλλάζουν οι πινακίδες των αυτοκινήτων; Η απάντηση του υπουργείου

Όπως είναι φυσικό, το Hyundai είναι φορτωμένο με μία σειρά από συστήματα ασφαλείας τελευταίας γενιάς. Το λανσάρισμά του θα γίνει στο τέλος του 2018 δεν θα αφορά όμως όλες τις αγορές αλλά πολύ συγκεκριμένες, που μπορούν εξάλλου να υποστηρίξουν με το δίκτυό τους οχήματα υδρογόνου.

Get it on Google Play Download on the App Store