Πόσα λίτρα χρώμα χρειάζονται για να βαφτεί ένα αυτοκίνητο; (+video)

Το χρώμα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο κατά την αγορά του αυτοκινήτου μας και σίγουρα αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντας μεταπωλητικής αξίας όταν είναι μεταχειρισμένο. Ας δούμε όμως πόσα λίτρα μπογιάς χρειάζονται και πως βάφεται ένα αυτοκίνητο.

Δείτε ακόμη: Γδύνοντας το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου (+video)

Τις παραπάνω απαντήσεις θα τις πάρουμε με την πολύτιμη βοήθεια της SEAT, η οποία παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποία βάφεται ένα αυτοκίνητο αλλά και το ταξίδι της βαφής από την δημιουργία της μέχρι να απλωθεί επάνω στο αμάξωμα ενός νέου μοντέλου.

Σύμφωνα λοιπόν με την ίδια την SEAT, η εξέλιξη και η δημιουργία μιας νέας απόχρωσης μπορεί να διαρκέσει έως και τρία χρόνια, ενώ συνολικά 2,5 λίτρα μπογιάς χρησιμοποιούνται για την βαφή ενός αμαξώματος.

Αυτά απλώνονται στο αμάξωμα του αυτοκινήτου από 84 ρομπότ σε έξι ώρες. Συνολικά 5.000 λίτρα χρησιμοποιούνται στην γραμμή παραγωγής κάθε μέρα, για να βαφτούν 2.400 αυτοκίνητα.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο μηχάνημα για διαγράμμιση δρόμων (+video)

Ο έλεγχος του τελικού αποτελέσματος γίνεται μέσα από υπερσύγχρονους σαρωτές σε μόλις 40 δευτερόλεπτα. Δείτε πιο κάτω στο video που ακολουθεί όλη την διαδικασία από την δημιουργία του χρώματος μέχρι την κυκλοφορία του αυτοκινήτου στον δρόμο!

Get it on Google Play Download on the App Store