Τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα του 2016 από το Euro NCAP

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και για το 2016, το Euro NCAP ανακοινώνει μια λίστα με τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα που έχει δοκιμάσει και είναι τα «Best in Class», έναντι των υπολοίπων ανταγωνιστικών μοντέλων. Με δεδομένο ότι οι απαιτήσεις για κάθε κατηγορία γίνονται όλο και πιο σκληρές κάθε χρόνο, η σύγκριση «Best in Class» γίνεται μόνο μέσα σε κάθε ημερολογιακό έτος, έτσι ώστε όλα τα οχήματα να αξιολογούνται κατά τα ίδια πρότυπα.

Ο υπολογισμός για να ανακηρυχτεί το καλύτερο μοντέλο ανά κατηγορία γίνεται από τo άθροισμα των βαθμολογιών σε κάθε έναν από τους τέσσερις τομείς αξιολόγησης: Ενήλικων επιβατών, Παιδιών, Πεζών και Συστημάτων Υποστήριξης. Το άθροισμα αυτό χρησιμοποιείται ως βάση για τη σύγκριση των οχημάτων, ενώ τα αυτοκίνητα που αναμετριούνται για το «Best in Class» είναι αυτά με τον στάνταρ εξοπλισμό ασφαλείας.

Για το 2016 λοιπόν, το Euro NCAP ξεχώρισε ως τα «Best in Class» το Toyota Prius στην κατηγορία Large Family Cars, το Hyundai Ioniq στην κατηγορία Small Family Cars και το VW Tiguan στα Small Off-Road.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα από όλα τα αυτοκίνητα που δοκίμασε το Euro NCAP το 2016:

Get it on Google Play Download on the App Store