Με το Suzuki Vitara 1.0 BoosterJet 2WD στα Μέθανα

To όνομα «Vitara» μας συντροφεύει πάνω από 30 χρόνια, για την ακρίβεια, με ένα «Grand» διάλειμμα. Το νέο Vitara συνεχίζει την πολύ καλή πορεία των προκατόχων του και σίγουρα αποτελεί μία από τις πιο αξιόλογες προτάσεις της κατηγορίας του.

Δείτε ακόμη: Μέθανα: Άγρια ηφαιστειακή ομορφιά

Χαρακτηριστικό του διαφορετικού «αέρα» που αποπνέει πλέον το κατεξοχήν SUV της Suzuki, είναι τόσο ο νέος μικρός, αλλά αποδοτικός κινητήρας που συναντάμε κάτω από το καπό όσο και τα συστήματα μετάδοσης που μεταφέρουν την ισχύ. 1.000άρης τούρμπο 112 ίππων, οι οποίοι φτάνουν στους εμπρός τροχούς ή και στους τέσσερις (ανάλογα την έκδοση).

Οδηγώντας το «δικό μας» Vitara 1.0 Boosterjer 2WD, δεν σταματήσαμε να εισπράττουμε τον εκσυγχρονισμό του. Το ταξίδι γίνεται άκοπα και με χαρακτηριστική ησυχία, κάνοντας σε να νομίζεις πως έχεις να κάνεις με μεγαλύτερο τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα. Ο 1.0 λτ. BoosterJet επωφελείται τα μέγιστα από το εξελιγμένο ελαφρύ αμάξωμα (μόλις 1.085 κιλά) και την σωστή κλιμάκωση του κιβωτίου, διατηρώντας με άνεση 130 χλμ./ώρα με 5 άτομα και γεμάτο το πορτμπαγκάζ των 375 λίτρων. Επίσης, οι απαιτήσεις του σε καύσιμο είναι χαμηλές, αφού σε όλο το ταξίδι το trip computer έγραψε 6,9 λτ./100 χλμ.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Suzuki Vitara 1.4 BoosterJet 140 PS 2WD

Όταν αρχίσουν οι στροφές, το Vitara θα πάρει πολύ λογικές κλίσεις καθότι η ανάρτηση είναι προσανατολισμένη στην άνεση, ωστόσο θα μεταφέρει χιλιόμετρα μέσα στην στροφή. Το τιμόνι διακρίνεται για το βάρος του, ενώ παρέχει και αρκετή πληροφόρηση. Φρένα και πλαίσιο στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, επικυρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την αλλαγή φιλοσοφίας στο δημοφιλές Suzuki.

Σε πιο ήρεμους ρυθμούς, απολαμβάνοντας τα μαγευτικά καρέ που απαθανατίζει ο εγκέφαλος στη διάρκεια της διαδρομής και ειδικά μέχρι να φτάσεις στα Μέθανα, εκτιμάς την ομαλή λειτουργία του μοτέρ, την ποιοτική απόσβεση των αμορτισέρ και την ηχομόνωση της καμπίνας. Το ίδιο ισχύει και για τους χώρους, οι οποίοι παρά το αναλογικά περιορισμένο μήκος των 4.175 χλστ. επαρκούν με άνεση για τις μεταφορικές ανάγκες τεσσάρων ατόμων.

Κάτι ακόμα που μας άρεσε πολύ στο συγκεκριμένο Vitara, ήταν το χρώμα Solar Yellow, το οποίο αναβαθμίζει ασύγκριτα οπτικά το αυτοκίνητο, δημιουργεί αρμονική διχρωμία με τη μαύρη οροφή και ενσωματώνει τέλεια τα κατακόκκινα πίσω φωτιστικά σώματα, σε ένα πακέτο που συγκεντρώνει πολλά περισσότερα βλέμματα από όσα θα περίμενες.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Suzuki Jimny 1.5 GLX VVT 102HP

Τεχνικά χαρακτηριστικά: Κυβισμός (κ.εκ.): 998, Ισχύς (PS/σ.α.λ.): 112/5.500, Ροπή (Nm/σ.α.λ.): 170/2.000, 0-100 χλμ./ώρα (δλ.): 11,5, Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα): 180, Κατανάλωση (λτ./100 χλμ.): 5,3, Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.): 121, Βάρος (κιλά): 1.085, Τιμή: 15.990 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store