Οδοιπορικό στην Άνδρο: Hyundai Tucson 1.6D 48V Hybrid

Το ανανεωμένο Hyundai Tucson, πέρα από τις αισθητικές και τεχνολογικές αναβαθμίσεις ξεχωρίζει και για το υβριδικό σύστημα των 48 Volt με τον 1.600άρη κινητήρα πετρελαίου. Ένα σύστημα που εξελίχθηκε στο ευρωπαϊκό τεχνολογικό κέντρο της εταιρίας στη Γερμανία, αλλά και το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στο Ναμιάνγκ της Κορέας. Αποτελείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου, που βρίσκεται κάτω από το δάπεδο του χώρου αποσκευών, μαζί με ένα ηλεκτρικό μοτέρ δίπλα στον πετρελαιοκινητήρα, το οποίο παίζει και το ρόλο γεννήτριας/μίζας.

Δείτε ακόμη: Άνδρος: «Η ωραιοτέρα όλων του κόσμου»

Ο ντίζελ 1.6 CRDi των 136 ίππων (υπάρχει και με 115 ίππους) εντυπωσιάζει με την λειτουργία του, αφού σε κάνει να ξεχνάς ότι οδηγείς πετρελαιοκίνητο, με τους πάσης φύσεως κραδασμούς και θορύβους να λάμπουν δια της απουσίας τους. Σε συνδυασμό με το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και την επικουρική λειτουργία του ηλεκτρικού μοτέρ, τα 320 Nm της ροπής είναι πανταχού παρόντα αλλά δίχως να κάνουν ενοχλητική την παρουσία τους. Η σφιχτή ανάρτηση και τα ελαστικά 235/45R19 του αυτοκινήτου της δοκιμής χαλιναγωγούν τις κινήσεις του αμαξώματος και τη ρώμη του κινητήρα αντίστοιχα με μαεστρία, παρότι δικίνητο (διατίθεται και τετρακίνητο), χαρίζοντας δυναμικό χαρακτήρα στο κορεατικό SUV.

Εμφανισιακά το υβριδικό Tucson μαγνητίζει τα βλέμματα, χάρις στη χρωμιωμένη μάσκα, το μπλε χρώμα που του ταιριάζει πάρα πολύ, τις 19άρες ζάντες και την γενικότερα αθλητική και με τόνους πολυτελείας εμφάνισή του. Από μέσα σε κερδίζει η ποιότητα κατασκευής και η προσεγμένη εργονομία, η οποία συνδυάζεται με πολύ καλούς χώρους για επιβάτες και αποσκευές, πρακτικότητα και με ένα μεγάλο πορτ μπαγκάζ 459 λτ. Ξεχωριστό στοιχείο στο αυτοκίνητο της δοκιμής η πανοραμική ανοιγόμενη ηλιοροφή, η οποία ήταν ό,τι πρέπει για τον ελληνικό ήλιο, που φρόντιζε να «χρυσίσει» την αμμουδιά της Άνδρου.

Δείτε ακόμη: Οδοιπορικό στην Άνδρο με 4 νέα μικρομεσαία μοντέλα

Δείτε ακόμη: Οι τιμές του νέου υβριδικού ντίζελ Hyundai Tucson

Τεχνικά χαρακτηριστικά: Κυβισμός (κ.εκ.): 1.598, Ισχύς (PS/σ.α.λ.): 136/4.000, Ροπή: (Nm/σ.α.λ.): 320/2.000, 0-100 χλμ./ώρα (δλ.): 11,8, Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα): 180, Κατανάλωση (λτ./100 χλμ.): 4,7, Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.): 141, Βάρος (κιλά): 1.630

Τιμή από: 28.890 ευρώ

Get it on Google Play Download on the App Store