Οδοιπορικό στην Άνδρο: Jeep Compass 1.4 λτ. MultiAir 170 PS

Το όνομα της Jeep είναι άρρηκτα συνδεδεμένο εδώ και δεκαετίες με τα εκτός δρόμου αυτοκίνητα, τα οποία προσφέρουν υψηλές δυνατότητες κίνησης εκεί που σταματά η άσφαλτος, συν πολυτέλεια. Ό,τι δηλαδή ισχύει και για το νέο Jeep Compass.

Δείτε ακόμη: Άνδρος: «Η ωραιοτέρα όλων του κόσμου»

Το Compass είναι εκ των αγαπημένων premium SUV της ελληνικής αγοράς –και όχι αδίκως. Το πακέτο του μικρομεσαίου Jeep αποτελείται από πλήρες σετ δυνατοτήτων: άνεση εντός και εκτός δρόμου, ισχυρός κινητήρας, αποτελεσματική τετρακίνηση, άνετοι χώροι και πολύ καλής ποιότητας εσωτερικό συνθέτουν το επιβλητικό του προφίλ. Αυτό ενισχύεται και από την κομψή αλλά και ταυτόχρονα δυναμική του εμφάνιση, που το κάνει να προσελκύει πάνω του τα βλέμματα.

Στην άσφαλτο το Jeep Compass 1.4 MultiAir 170 PS 4×4 Auto είναι πολύ άνετο, ευέλικτο αλλά και ιδιαίτερα ασφαλές, ακόμα και υπό πίεση στις στενές φιδίσιες διαδρομές της Άνδρου, όπου κινηθήκαμε. Τις δυνατότητές του όμως τις ξεδιπλώνει και εκεί που τελειώνει η άσφαλτος και ξεκινούν οι χωματόδρομοι. Το σύστημα Selec-Terrain φροντίζει για την ηλεκτρική κατανομή της ροπής στους τέσσερις τροχούς κατά περίσταση, μέσω 4 διαφορετικών προγραμμάτων: Auto, Snow, Mud και Sand. Μαζί με τα 208 χλστ. απόστασης από το έδαφος, το Jeep Compass είναι σε θέση να κινηθεί απροβλημάτιστα σε χωματόδρομους και να υπερπηδήσει διάφορα εμπόδια, χωρίς να ταλαιπωρεί οδηγό και επιβάτες.

Δείτε ακόμη: Οδοιπορικό στην Άνδρο με 4 νέα μικρομεσαία μοντέλα

Ο δε ισχυρός 1.400άρης turbo κινητήρας με τους 170 ίππους και τα 250 Nm ροπής είναι δυνατός παντού, δίνοντας την αίσθηση μεγαλύτερου μηχανικού σύνολου. Σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο των 9 ταχυτήτων, η δύναμη μοιράζεται ιδανικά σε όλο το φάσμα των στροφών, επιταχύνοντας γρήγορα το αυτοκίνητο, όποτε του ζητηθεί από τον οδηγό.

Δείτε ακόμη: Τι είναι η πιστοποίηση Trail Rated των Jeep; (+video)

Τεχνικά χαρακτηριστικά: Κυβισμός (κ.εκ.): 1.368, Ισχύς (PS/σ.α.λ.): 170/5.500, Ροπή: (Nm/σ.α.λ.): 250/2.500, 0-100 χλμ./ώρα (δλ.): 9,5, Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα): 200, Κατανάλωση (λτ./100 χλμ.): 8,3, Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.): 190, Βάρος (κιλά): 1.615

Τιμή από: 33.500 ευρώ

Get it on Google Play Download on the App Store