Οδοιπορικό στην Άνδρο: Skoda Scala 1.0 TSI 116 PS

Η νέα πρόταση της Skoda στην κατηγορία των 5θυρων μικρομεσαίων, το Scala ήρθε με σκοπό όχι μόνο να αντικαταστήσει το τίμιο προκάτοχό του, το Rapid, αλλά να ανεβάσει και άλλο την εικόνα της εταιρείας σε κάθε επίπεδο.

Δείτε ακόμη: Άνδρος: «Η ωραιοτέρα όλων του κόσμου»

Το μήκους 4.362 χλστ. Scala, είναι το πρώτο Skoda που βασίζεται στην πλήρως μεταβλητή πλατφόρμα MQB-A0 του ομίλου Volkswagen, ωστόσο προσφέρει τις πιο μεγάλες διαστάσεις και χώρους, καθώς έχει επιλεχθεί το μεγαλύτερο διαθέσιμο μεταξόνιο και ο πιο μεγάλος πίσω πρόβολος.

Πράγμα που αντικατοπτρίζεται και στο εσωτερικό, όπου σε κορυφαία επίπεδα βρίσκονται οι χώροι για τους πίσω επιβάτες, όπως και το πολύ μεγάλο πορτ μπαγκάζ των 467 λίτρων. Μεγάλη αναβάθμιση έχει σημειωθεί σε ποιότητα και τεχνολογία. Ολόκληρο το πάνω μέρος του ταμπλό και των εμπρός θυρών είναι κατασκευασμένα από μαλακό υλικό, ενώ το φινίρισμα και η συναρμογή είναι και αυτά με την σειρά τους προσεγμένα. Στο κέντρο του μοντέρνου και με μινιμάλ αισθητική ταμπλό κυριαρχεί η οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων, διαστάσεων 6,5 ιντσών στην αρχική έκδοση και 8 ιντσών στις πιο πλούσιες. Προαιρετικά διατίθεται η οθόνη των 9,2 ιντσών, καθώς και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10,25 ιντσών.

Δείτε ακόμη: Οδοιπορικό στην Άνδρο με 4 νέα μικρομεσαία μοντέλα

Οδηγώντας το Skoda Scala, τα πρώτα στοιχεία που εντυπωσιάζουν είναι η πολύ ποιοτική κύλιση του αυτοκινήτου και η άνεση από την κατάλληλα ρυθμισμένη ανάρτηση. Η τελευταία είναι ιδανική για τους ελληνικούς δρόμους, αφού οι επιβάτες δεν ταλαιπωρούνται, ενώ ο οδηγός είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί πλήρως τα αποθέματα ισχύος του 1.0 TSI κινητήρα. Το μηχανικό αυτό σύνολο με τους 116 ίππους και τα 200 Nm ροπής ξεχωρίζει για την ιδιαίτερα πολιτισμένη του λειτουργία σε σημείο που να απορείς αν είναι τρικύλινδρος. Επίσης, έχει πολύ καλό τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές και επιταχύνει άνετα το αυτοκίνητο, σε συνδυασμό και με το σωστής κλιμάκωσης 6τάχυτο κιβώτιο.

Δείτε ακόμη: Skoda Scala από 14.900 ευρώ με δόση από 149 ευρώ

Τεχνικά χαρακτηριστικά: Κυβισμός (κ.εκ.): 999, Ισχύς (PS/σ.α.λ.): 116/5.000, Ροπή: (Nm/σ.α.λ.): 200/2.000, 0-100 χλμ./ώρα (δλ.): 9,8, Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα): 201, Κατανάλωση (λτ./100 χλμ.): 5,0, Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.): 113, Βάρος (κιλά): 1.165

Τιμή από: 17.380 ευρώ

Get it on Google Play Download on the App Store