Το νέο Suzuki Baleno στην έκθεση αυτοκινήτου «Αυτοκίνηση 2015»

Μεταξύ των μοντέλων που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους στην έκθεση αυτοκινήτου «Αυτοκίνηση 2015», είναι και το Suzuki Baleno, που έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Το νέο Baleno με μήκος σχεδόν τεσσάρων μέτρων, είναι λίγο μεγαλύτερο από το Swift, ενώ βασίζεται σε μια νέα ελαφρύτερη και πιο στιβαρή πλατφόρμα.

Η γκάμα των μηχανικών συνόλων περιλαμβάνει μόνο βενζινοκινητήρες, τον 1.2 DUALJET και τον 1.0 BOOSTERJET. Ο πρώτος έχει απόδοση 90 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και 120 Nm ροπής στις 4.400 σ.α.λ. και συνδυάζεται με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή αυτόματο CVT. O 1.2 DUALJET προσφέρεται με το ήπιο υβριδικό σύστημα SHVS που ενσωματώνει γεννήτρια εκκίνησης (Integrated Starter Generator) για να βοηθήσει τον κινητήρα κατά την επιτάχυνση και παράγει ηλεκτρική ενέργεια μέσω της αναγεννητικής πέδησης. Έτσι μειώνει τις εκπομπές CO2 στα 93 γρ./χλμ. (από 101 γρ./χλμ.).

Οι πωλήσεις του νέου Baleno στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2016 και είναι πολύ πιθανό να εφοδιάζεται και με τον 1.300άρη κινητήρα πετρελαίου.

Get it on Google Play Download on the App Store