Διαφορές μεταξύ φτηνού και επώνυμου ελαστικού (video)

Τα ελαστικά όπως όλοι γνωρίζουμε ορίζουν σε μεγάλο βαθμό την συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου στο δρόμο και ειδικά όταν είναι βρεγμένος όπου μειώνεται σημαντικά η πρόσφυση. Η επιλογή του κατάλληλου ελαστικού έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες, όπως ο τύπος του οχήματος, οι καιρικές συνθήκες, η χρήση και φυσικά η τιμή, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο.

Η Michelin παρουσιάζει μέσω ενός βίντεο κάποιες βασικές διαφορές σε απόδοση και αποτελεσματικότητα που μπορεί να έχει ένα «premium» ελαστικό και ένα φθηνής σειράς. Ο επαγγελματίας οδηγός Ben Collins (ο γνωστός Stig από το Top Gear) δείχνει τη διαφορά στον φρενάρισμα και στο στρίψιμο σε βρεγμένο οδόστρωμα με δύο ίδια VW Golf. Στην πρώτη περίπτωση η φθηνή τετράδα ελαστικών ακινητοποιεί το Golf σε 10 μέτρα περισσότερα, ενώ στη δεύτερη το αυτοκίνητο γλιστράει ανεξέλεγκτα.

Ωστόσο, η Michelin δεν αναφέρει πιο είναι το φθηνό ελαστικό, το οποίο μπορεί να προέρχεται από τις μάρκες Riken, Tigar και Kormoran που ανήκουν στον όμιλο Michelin. Παράλληλα, είναι πολύ πιθανό κάποιο άλλο επώνυμο ανταγωνιστικό ελαστικό να τα κατάφερνε ακόμα καλύτερα από το Michelin.

Πατήστε εδώ για να δείτε τι σημαίνουν οι ενδείξεις των ελαστικών.

Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store