Νέο Fiat 124 Spider 1.4 turbo 160hp βασισμένο στο Mazda MX-5

Η επιστροφή της Fiat στα διθέσια roadster με πίσω κίνηση είναι γεγονός, με το νέο Fiat 124 Spider το οποίο παρουσιάζεται τριάντα χρόνια μετά τη διακοπή παραγωγής το ομώνυμου κλασικού μοντέλου. Αυτή την φορά όμως έχει ιαπωνικά γονίδια, αφού βασίζεται στο νέο Mazda MX-5, ενώ και η παραγωγή του θα γίνεται στην Ιαπωνία, στο εργοστάσιο της Mazda στην Χιροσίμα.

Ωστόσο δεν άλλαξαν μόνο τα σήματα εξωτερικά, αλλά ολόκληρο σχεδόν το αμάξωμα, αποκτώντας εξολοκλήρου νέο σχεδιασμό τόσο στο εμπρός τμήμα όσο και στο πίσω. Από πλευράς διαστάσεων έχει μήκος 4.054 χλστ., πλάτος 1.740 χλστ., ύψος 1.233 χλστ. και μεταξόνιο 2.310 χλστ. Από την άλλη όμως πλευρά το εσωτερικό είναι ίδιο με εκείνο του νέου Mazda MX-5, με μόνες διαφορές το σήμα της Fiat στο τιμόνι και την απουσία των διακοσμητικών στις πόρτες στο χρώμα του αμαξώματος.

Κάτω από το μακρύ και μυώδες εμπρός καπό του νέου Fiat 124 Spider φιλοξενείται ιταλικός υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας, αντί των ατμοσφαιρικών των 1.5 λτ. και 2.0 λτ. του Mazda. Πρόκειται για τον 1.4 Turbo απόδοσης 160 ίππων και 249 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή 6άρι αυτόματο. Επιδόσεις δεν αναφέρονται, ωστόσο με βάρος στα 1.050 κιλά θα είναι αρκετά γρήγορο. Στην Ευρώπη όμως ο εν λόγω κινητήρας θα προσφέρεται με χαμηλότερη ισχύ στους 140 ίππους και 240 Nm ροπής.

Η Fiat θα διαθέσει τα πρώτα 124 οχήματα στις Η.Π.Α. στην περιορισμένης παραγωγής έκδοση Prima Edizione Lusso. Αυτά θα φέρουν αριθμημένη πλακέτα, αποκλειστικό μπλε χρώμα Azzurro Italia και δερμάτινο εσωτερικό. Τιμές δεν ανακοινώθηκαν, αφού η διάθεσή του στην Ευρώπη θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2016.

Get it on Google Play Download on the App Store