To pick-up Fiat Toro ετοιμάζεται και σε SUV έκδοση

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Fiat παρουσίασε το νέο pick-up μοντέλο της Toro στη Βραζιλία (όπου και παράγεται) και τώρα σχεδιάζει να διευρύνει τις επιλογές αμαξώματός του με μια νέα SUV έκδοση βασισμένη πάνω σε αυτό. Σχεδιαστικά η πιο μεγάλη αλλαγή θα γίνει στο πίσω μέρος του αμαξώματός του, ενώ το μπροστινό ενδεχομένως να μην αλλάξει πολύ, δεδομένου ότι έχει ξεχωριστό ντιζάιν και θυμίζει περισσότερο επιβατικό παρά επαγγελματικό όχημα.

Όπως συμβαίνει και με άλλα SUV μοντέλα που βασίζονται σε pick-up οχήματα, έτσι και η πιο επιβατική έκδοση του Toro θα προσφέρει περαιτέρω στοιχεία άνεσης, θα είναι 5θυρο με 5 ή 7 θέσεις, μεγάλο χώρο αποσκευών και εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα κομφόρ.

Οι κινητήρες του θα έρθουν από το Toro και θα είναι το ατμοσφαιρικό μοτέρ βενζίνης 1,8 E.torQ των 140 ίππων, μαζί με τον 2λιτρο MultiJet diesel των 170 ίππων. Αμφότερα τα μοτέρ θα συνδυαστούν με αυτόματο κιβώτιο, με τη βενζίνη να λαμβάνει ένα 6τάχυτο της Aisin και τον diesel ένα 9τάχυτο της ZF. Μάλιστα η πίσω ανάρτηση του pick-up Toro είναι πολλαπλών συνδέσμων και θα ταιριάζει ιδανικά στο SUV μοντέλο.

Το νέο SUV της Fiat θα διαθέτει δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, με τις δεύτερες να είναι διαθέσιμες μόνο στο diesel. Η παρουσίαση του νέου μοντέλου αναμένεται μέσα στον επόμενο χρόνο, ενώ όπως και το Toro pick-up, έτσι και αυτό, δεν αναμένεται να το δούμε στην Ευρώπη, όπου θα λανσαριστεί το pick-up Fiat Fullback.

Get it on Google Play Download on the App Store