Made in Europe το νέο Ford EcoSport

Η Ford ξεκινά την ευρωπαϊκή παραγωγή του νέου EcoSport στη Ρουμανία και συγκεκριμένα στην Κραϊόβα, προκειμένου να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση των Ευρωπαίων πελατών για μικρά SUV.


Η Ford επένδυσε συνολικά περίπου 200.000.000 ευρώ στην Κραϊόβα για την παραγωγή του, ενώ η η συνολική επένδυση της Ford από το 2008 στην συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Παράλληλα, η εξέλιξη αυτή θα δημιουργήσει 1.700 νέες θέσεις εργασίας στο ρουμάνικο εργοστάσιο, στο οποίο 3.900 εργαζόμενοι θα απασχολούνται συνολικά μέχρι το τέλος της χρονιάς. Το EcoSport, το οποίο θα παράγεται στην Κραϊόβα θα πωλείται σε 56 αγορές, σε συνολικά τέσσερις ηπείρους.

Αξίζει να θυμίσουμε πως μέχρι πρότινος το η παραγωγή του EcoSport γινόταν στο Chennai της Ινδίας.

Για την ιστορία να πούμε πως οι συνολικές πωλήσεις SUV στις 20 ευρωπαϊκές παραδοσιακές αγορές της Ford αυξήθηκαν κατά 27% πέρσι και η αναλογία τους είναι πάνω από ένα στα τέσσερα στις ταξινομήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων. Οι πωλήσεις SUV της Ford στην Ευρώπη αυξήθηκαν πάνω από 30% το 2016 και έχουν αυξηθεί κατά 27% τους πρώτους οκτώ μήνες του 2017.

Τέλος να θυμίσουμε πως στο συγκεκριμένο εργοστάσιο στην Κραϊόβα φτιάχνεται και ο 1.0 λτ. βενζινοκινητήρας EcoBoost της Ford ο οποίος έχει κερδίσει τον τίτλο του “Διεθνούς Κινητήρα της Χρονιάς” για τέσσερις συνεχείς χρονιές.

Get it on Google Play Download on the App Store