Ετοιμάζεται Ford Fiesta RS με 230 ίππους!

To εικονιζόμενο Ford Fiesta ST των 182 ίππων που λανσαρίστηκε το 2013 δεν θα είναι τελικά το πιο δυνατό Fiesta, αφού η Ford ετοιμάζει μια ακόμη πιο «καυτή» έκδοση του μικρού της μοντέλου. Για πρώτη λοιπόν φορά στην ιστορία του Fiesta, το 2015 θα λανσαριστεί το νέο Fiesta RS, όντας η γρηγορότερη και πιο ισχυρή εκδοχή του μοντέλου σε όλη την πορεία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Μεγάλη Βρετανία, το Ford Fiesta RS θα φέρει μια βελτιωμένη έκδοση του ίδιου, 1.6 turbo κινητήρα με το Fiesta ST, η οποία θα φθάνει τους 230 ίππους. Φυσικά, αλλαγές θα υπάρχουν και σε μια σειρά άλλα τμήματα του αυτοκινήτου, όπως π.χ. στο αμάξωμα με το αεροδυναμικό bodykit και τα «φουσκώματα» στους θόλους των τροχών, αλλά και φυσικά στην ανάρτηση, τα φρένα και στην προσθήκη μηχανικού εμπρός διαφορικού.

Το νέο Ford Fiesta RS θα αποτελέσει ουσιαστικά την πολιτική έκδοση του ομώνυμου αγωνιστικού μοντέλου που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Αναμένεται επίσης η τιμή του να βρίσκεται κοντά στα 30.000 ευρώ, ενώ είναι πολύ πιθανό να συνοδευτεί και σε αυτή τη γενιά του Focus, από μια επίσης νέα κορυφαία έκδοση Focus RS, με ισχύ στους 300 ίππους. Και για όσους… ανησυχούν για την οικονομία κίνησης, το χαμηλό βάρος, ο κινητήρας 1.6 turbo και κάποιο ειδικό πρόγραμμα του εγκεφάλου, αναμένεται να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων του κορυφαίου Fiesta στην ιστορία.

Get it on Google Play Download on the App Store