Νέα Ford Fiesta Red Edition και Black Edition 1.0 EcoBoost 140 PS


Δύο νέες εκδόσεις του Fiesta με σπορτίφ χαρακτηριστικά και ακόμα ισχυρότερο κινητήρα 1.0 EcoBoost παρουσιάζει η Ford, τις Fiesta Red Edition και Fiesta Black Edition. Ξεκινώντας από τα 3θυρα αμαξώματά τους, εφοδιάζονται με body kit το οποίο περιλαμβάνει εμπρός και πίσω προφυλακτήρες πιο δυναμικής σχεδίασης, προσθήκες στα μασπιέ και αεροτομή οροφής. Παράλληλα διακρίνονται για τη διχρωμία με την κόκκινη ή μαύρη οροφή και τις μαύρες Panther Black ζάντες αλουμινίου των 16 ή προαιρετικά 17 ιντσών. Στο εσωτερικό, αμφότερα εφοδιάζονται με μαύρη γυαλιστερή κονσόλα και χειρολαβές θυρών, μαύρο δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων με κόκκινες ραφές και με μαύρα σπορ καθίσματα με επίσης κόκκινες ραφές.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και ο 1.0 EcoBoost με ακόμα πιο υψηλή απόδοση στους 140 ίππους, χάρη στις νέες ρυθμίσεις που έχουν γίνει στο turbo, στον χρονισμό των βαλβίδων, στο intercooler και στη διαχείριση του γκαζιού. Χαρακτηριστικά η Ford αναφέρει ότι ο 1.0 EcoBoost 140 PS προσφέρει περισσότερη ισχύ ανά λίτρο από την Bugatti Veyron και την Ferrari 458 Speciale. Από πλευράς επιδόσεων, τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 201 χλμ./ώρα, ενώ η κατανάλωση και οι εκπομπές CO2 ανέρχονται στα 4,5 λτ./100 χλμ. και 104 γρ./χλμ.

Επιπλέον έχει βελτιωθεί το 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, έχουν τοποθετηθεί πιο σφιχτά αμορτισέρ και ελατήρια, ο πίσω ημιάκαμπτος άξονας διαθέτει νέα ρύθμιση όπως και το σύστημα διεύθυνσης για καλύτερη αίσθηση.

Τέλος, οι πωλήσεις τους θα ξεκινήσουν προς τα τέλη του έτους.

Get it on Google Play Download on the App Store