Νέο Honda WR-V: Μικρό SUV με βάση το Jazz

Παγκόσμια πρεμιέρα κάνει στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Σάο Πάολο το νέο κόμπακτ SUV Honda WR-V, η ονομασία του οποίου προέρχεται από τις λέξεις «Winsome Runabout Vehicle» (σε μετάφραση φαιδρό όχημα πολλαπλών δραστηριοτήτων).

Το νέο αυτό SUV έχει εξελιχθεί από το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της Βραζιλίας (Honda R&D Brazil) και είναι ένα σκληροτράχηλο και αστικό SUV με ευρύχωρο εσωτερικό και μικρές εξωτερικές διαστάσεις. Παράλληλα (σύμφωνα με την Honda) προσφέρει χαμηλή κατανάλωση και πολύ καλή οδική συμπεριφορά, ικανοποιώντας τις ανάγκες μετακίνησης στην πόλη αλλά και για outdoor δραστηριότητες.

Προς το παρόν η Honda δεν αναφέρει αναλυτικές λεπτομέρειες όπως διαστάσεις, κινητήρες και τεχνικές προδιαγραφές για το WR-V, το οποίο προορίζεται για τις αγορές της Νοτίου Αμερικής και θα λανσαριστεί στη Βραζιλία το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Το πιθανότερο είναι ότι βασίζεται στο νέο Honda Jazz, με το οποίο παρουσιάζει πολλές σχεδιαστικές ομοιότητες στο πλάι και πίσω. Μπροστά είναι τελείως διαφορετικό, ενώ την πιο «εκτός δρόμου» εμφάνισή του τονίζουν στοιχεία όπως είναι τα προστατευτικά πλαστικά χαμηλά στους προφυλακτήρες με τις ποδιές, στα μασπιέ και στους θόλους των τροχών, οι ράγες οροφής και η αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος. Να σημειώσουμε ότι στη Βραζιλία διατίθεται και το Honda HR-V.

Ο κινητήρας που θα το εφοδιάζει αναμένεται να είναι ίδιος με του Jazz (Fit στη Βραζιλία), ο 1.5 i-VTEC FlexOne ισχύος 115 ίππων με βενζίνη ή 116 ίππων με αιθανόλη.

Get it on Google Play Download on the App Store