Νέα έκδοση Honda Civic Type R συλλεκτική και αλήτικη

Προκειμένου να τιμήσουν το τωρινό Honda Civic Type R οι Ιάπωνες ανακοίνωσαν την έκδοση Black Edition, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 100 μονάδες και θα είναι και αυτές με τις οποίες θα κλείσει η παραγωγή του μοντέλου.

Το Honda Civic Type R Black Edition, εκτός από το προφανές του μαύρου χρώματος στο αμάξωμα (το οποίο υποδηλώνει η ονομασία του) θα διαθέτει νέο πίσω σπόιλερ, κόκκινες λεπτομέρειες στο αμάξωμα και κόκκινες άκρες στην αεροτομή.

Δείτε επίσης: Honda NSX τα βάζει με McLaren 540C και Nissan GT-R. Ποιο θα κερδίσει; (+video)

Κάτω από το καπό της η συγκεκριμένη έκδοση δεν έχει να επιδείξει αλλαγές. Εκεί συναντάμε τον τούρμπο βενζινοκινητήρα K20C1 στα 2.0 λτ. με απόδοση 310 ίππων στις 6.500 σ.α.λ. και 400 Nm ροπής στις 2.500 σ.α.λ. ο οποίος συνδυάζεται με το εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο.   

Θυμίζουμε πως για το 0-100 χλμ./ώρα το Honda Civic Type R και επομένως και το Black Edition, χρειάζεται 5,7 δλ. και έχει τελική ταχύτητα 270 χλ./ώρα.

Σύμφωνα με την ίδια τη Honda το Civic Type R Black Edition είναι ένα άκρως συλλεκτικό μοντέλο, το οποίο πάντως θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά ως δεξιοτίμονο και θα διατεθεί μόνο στην αγορά της Αγγλίας.

Get it on Google Play Download on the App Store