Πρωτότυπη πατέντα για να ξεκολλάμε από την λάσπη (+video)

Μπορεί ο χειμώνας να αποτελεί εικόνα στον «κεντρικό μας καθρέπτη», τα ενδεχόμενα να κολλήσουμε όμως παραμένουν στον ορίζοντα. Κι αυτό γιατί την θέση του χιονιού αναλαμβάνουν με προθυμία οι λάσπες.

Οι θερινοί μήνες ενδείκνυνται για εκτός δρόμου αποδράσεις, οι οποίες ωστόσο μπορούν να κρύβουν παγίδες πέρα από τις εδαφικές ανωμαλίες. Μια σύντομη βροχή αρκεί για να μετατρέψει το σκονισμένο τερέν σε λάσπη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επικινδυνότητα κολλήματος στο σημείο. Ειδικά τη σήμερον ημέρα, που τα δικίνητα SUV και crossover τείνουν να γίνουν ο κανόνας, ένας οδηγός -ειδικά αν είναι άπειρος με οδηγικά τοπία πέραν της ασφάλτου- είναι πανεύκολο να υπερεκτιμήσει δυνατότητες εαυτού ή οχήματος και να κολλήσει σε κάποιο μέρος, που δεν το βρίσκεις ούτε με…δορυφόρο! Για τέτοιες περιπτώσεις, μας έρχεται από την Αμερική το «κλιψάκι κίνησης».

Δείτε ακόμα: Πώς να ξεκολλήσεις πισωκίνητο από τα χιόνια με το χειρόφρενο (+video)

To ZipGripGo, όπως πολύ ελεύθερα μεταφράσαμε, ουσιαστικά είναι μια σειρά από κλιψάκια που υποκαθιστούν το «τακούνι» των χωμάτινων ελαστικών και τα καρφιά των χιονολάστιχων. Η τοποθέτησή του είναι πολύ απλή: περνάμε το «λουρί» ανάμεσα από την ζάντα (μόνο για αλουμινίου και 15 έως 22 ίντσες) και γύρω από το ελαστικό, φροντίζουμε να εφάπτεται στο πέλμα και να μην «παίζει», όπως επίσης κοιτάμε να βρίσκεται τοποθετημένο ευθυγραμμισμένα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η ανισομερής άσκηση φορτίου θα οδηγήσει σε σπάσιμο. Στο διαφημιστικό video της εταιρίας παρακολουθούμε ένα Toyota Prius να ξεκολλάει από την δυσχερή θέση.

Διαβάστε επίσης: Πόσο καλά ξέρεις να κινείσαι εκτός δρόμου;

«Φυσικά και θα ξεκολλούσε» θα πει κάποιος, μιας και μιλάμε για προωθητικό υλικό. Η γενικότερη φιλοσοφία της βοήθειας «μιας χρήσης» πάντως, ομολογουμένως είναι μια πολύ καλή ιδέα. Ειδικά την στιγμή που το κόστος στις Η.Π.Α. περιορίζεται στα 23 δολάρια.
Η εν λόγω πατέντα υπάρχει από το 2015 εκεί, όμως προς τα μέρη μας μόλις τώρα αρχίζει να βρίσκει κοινό.

Get it on Google Play Download on the App Store