Το λάθος που κάνουμε στο κλείσιμο του πορτμπαγκάζ

Το κλείσιμο του πίσω καπό, του πορτμπαγκάζ όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε δηλαδή, είναι μια πολύ απλή διαδικασία την οποία όμως ελάχιστοι κάνουμε σωστά. Και αυτό γιατί δεν ξέρουμε το σωστό τρόπο ή τον αγνοούμε λόγω κακής συνήθειας… Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα να βλάπτουμε το αυτοκίνητό μας και φυσικά και εμάς τους ίδιους. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Δείτε ακόμη: Υπάρχει σε όλα τα αυτοκίνητα. Γνωρίζετε τι κάνει;

Εδώ και πολλά χρόνια όμως, ο σχεδιασμός των αυτοκινήτων άλλαξε και οι εταιρείες φρόντισαν να τα κάνουν πιο πρακτικά, ανεξαρτήτως αμαξώματος. Έτσι, είτε μιλάμε για χάτσμπακ, SUV ή σεντάν, φρόντισαν να σχεδιάσουν στην εσωτερική επένδυση του καπό του χώρου αποσκευών χειρολαβές (χούφτες αλλιώς), οι οποίες είναι εκεί για να τις πιάνουμε και να κατεβάζουμε το και μετά να το αφήνουμε, αφού η βαρύτητα κάνει τα υπόλοιπα.

Δυστυχώς όμως, αν κοιτάξουμε γύρω μας θα δούμε πως ελάχιστοι ακολουθούν αυτή τη διαδικασία. Αυτό που κάνουν οι περισσότεροι είναι να βάζουν τα δάχτυλά τους εξωτερικά, στη μεταλλική επιφάνεια του καπό και να το κατεβάζουν. Αυτή η διαδικασία κάποτε μπορεί να ήταν μονόδρομος. Όχι όμως πια… Κάνει κακό στο ίδιο το αυτοκίνητο, γιατί τραυματίζει το χρώμα του αμαξώματος (ειδικά αν υπάρχει επάνω βρωμιά τότε ουσιαστικά την τρίβουμε με τα δάχτυλά μας επάνω στο χρώμα ή αν φοράμε δαχτυλίδια, έχουμε μακριά νύχια, κρατάμε κλειδιά κ.λπ.). Εκτός όμως αυτού μπαίνουμε στο εσωτερικό με βρώμικα χέρια γεμίζοντάς το μικρόβια κάνοντας έτσι κακό και στον ίδιο μας τον εαυτό.

Επίσης, πολλές φορές εξαιτίας του ανορθόδοξου τρόπου κλεισίματος, κοπανάμε το καπό με μεγαλύτερη δύναμη από ότι πρέπει, καταπονώντας έτσι το μηχανισμό αλλά και τα πλαστικά μέρη (ή και φανάρια αν υπάρχουν) του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα σε μακροχρόνια χρήση να υπάρξουν προβλήματα.

Σίγουρα σε κάποια αυτοκίνητα δεν είναι εύκολο το κλείσιμο του πορτμπαγκάζ και για αυτό πλέον οι εταιρείες σιγά σιγά υιοθετούν το ηλεκτρικό άνοιγμα/κλείσιμο του καπό, πατώντας απλώς το κουμπί (αυτό που φαίνεται στη δεύτερη εικόνα πιο πάνω), κάνοντας έτσι ακόμη πιο εύκολη τη διαδικασία.

Διαβάστε επίσης: Έτσι δουλεύει το ηλεκτρικό χειρόφρενο (+videos)

Ακολουθείστε αυτό τον τρόπο κλεισίματος του πορτμπαγκάζ που σας προτείνουμε, όπως φαίνεται και στην πρώτη εικόνα πιο πάνω, αλλάξτε τη συνήθειά σας και διατηρήστε το αυτοκίνητό σας σε τέλεια κατάσταση και τα χέρια σας καθαρά.

Get it on Google Play Download on the App Store