Νέο Genesis G70 στοχεύει απευθείας στη BMW Σειρά 3

Η Genesis (πολυτελής μάρκα της Hyundai) παρουσίασε το πρώτο μεσαίο πολυτελές και σπορτίφ μοντέλο της G70, το οποίο κοιτάζει προς τα premium γερμανικά μοντέλα, αλλά και σε ιαπωνικά πολυτελή αυτοκίνητα των εταιρειών Lexus, Infiniti και Acura.

Το αμάξωμά του με μήκος 4.685 χλστ., πλάτος 1.850 χλστ., ύψος 1.400 χλστ. και μεταξόνιο 2.835 χλστ. διακρίνεται για τον σπορτίφ και μυώδη σχεδιασμό του από όποια πλευρά και να το κοιτάξει κανείς. Στο εμπρός άκρο με το χαμηλωμένο ρύγχος και το μικρό πρόβολο ξεχωρίζει η μεγάλη τραπεζοειδής μάσκα, το πλαϊνό του τμήμα είναι χυτό και σφηνοειδές, ενώ πίσω σχηματίζεται μια αεροτομή στο τελείωμα του καπό θυμίζοντας κουπέ.

Διαβάστε ακόμα: Νέο Hyundai SUV με υδρογόνο έρχεται το 2018

Μοντέρνα και πολυτελής είναι η εικόνα και στο εσωτερικό του Genesis G70, με τον οδηγοκεντρικό σχεδιασμό. Έμφαση έχει δοθεί στην ποιότητα των υλικών μέσω της ευρείας χρήσης δέρματος νάππα, των μαλακών στην υφή επιφανειών και των τμημάτων από αλουμίνιο. Παράλληλα, το εσωτερικό του G70 θα είναι διαθέσιμο σε πέντε διαφορετικές αποχρώσεις, μαύρου, γκρι, μπορντό, καφέ και μπεζ, ενώ στο G70 Sport θα υπάρχουν διαφορετικές αποχρώσεις γκρι και κόκκινου.

Η γκάμα των κινητήρων του Genesis G70 περιλαμβάνει δύο μηχανικά σύνολα βενζίνης και ένα πετρελαίου. Ισχυρότερος βενζινοκινητήρας είναι ο 3.3 λτ. V6 turbo GDI απόδοσης 370 ίππων και 510 Nm ροπής, ο οποίος προσφέρει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,7 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 270 χλμ./ώρα. Επίσης συνδυάζεται με μεταβλητής υποβοήθησης τιμόνι και με ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση. Αρχικό μοτέρ βενζίνης είναι το 2.0 T-GDI ισχύος 252 ίππων (255 PS με το Sports Package) και με ροπή 353 Nm. Μοναδικός ντίζελ είναι ο 2.2 VGT με 202 ίππους και 441 Nm ροπής Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με κίνηση στους πίσω τροχούς ή σε όλους, ενώ τα δυναμικά του χαρακτηριστικά ενισχύουν με την σειρά τους το Launch Control, η πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, το μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και δυναμικό σύστημα ανακατανομής της ροπής.

Διαβάστε ακόμα: Δοκιμή Hyundai i30 1.6 diesel 136 PS

Για πιο σπορτίφ αίσθηση στην οδήγηση τα καθίσματα έχουν τοποθετηθεί χαμηλότερα για να μειωθεί και το κέντρο βάρους και έχει τοποθετηθεί σύστημα Active Sound Design που ενισχύει τον ήχο του κινητήρα. Έμφαση έχει δοθεί και στις προσφερόμενες ανέσεις μέσω της μέγιστης δυνατής μείωσης των θορύβων, δονήσεων και κραδασμών που φτάνουν στο εσωτερικό.

Η Genesis αναφέρει ότι το G70 προσφέρει την καλύτερη στην κατηγορία του ασφάλεια, καθώς είναι εξοπλισμένο με όλα τα συστήματα ασφαλείας, ενώ η ακαμψία του πλαισίου έχει ενισχυθεί δραματικά. Στον εξοπλισμό ασφαλείας περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- ενεργό καπό, σύστημα αποφυγής σύγκρουσης (ανιχνεύει πεζούς και ποδηλάτες), προειδοποίηση τυφλών σημείων, υποβοήθηση οδηγού στον αυτοκινητόδρομο κ.λπ.

Το νέο Genesis G70 θα ξεκινήσει να πωλείται στις 20 Σεπτεμβρίου στην Κορέα και αργότερα σε άλλες χώρες.

Διαβάστε ακόμα: Δοκιμή Hyundai Tucson 1.7D 141 PS

Get it on Google Play Download on the App Store