Πρεμιέρα για το νέο Hyundai Creta με δύο κινητήρες ντίζελ

Πρεμιέρα στην Ινδία έκανε το νέο μικρό SUV Hyundai Creta, το οποίο θα λανσαριστεί αρχικά στη μεγάλη αυτή αγορά και κατόπιν σε ολόκληρο τον κόσμο, αφού πρόκειται για ένα παγκόσμιο μοντέλο. Σχεδιαστικά μοιάζει με τα μεγαλύτερα SUV της φίρμας, όπως είναι το νέο Tucson και παρουσιάζει ενδιαφέρουσα και κομψή αισθητική, σύμφωνα με τη σχεδιαστική φιλοσοφία Fluidic Sculpture 2.0.

Έμφαση έχει δοθεί στην ακαμψία και δομή ‘Hive Structure’ του αμαξώματος, το οποίο είναι κατασκευασμένο από υπέρ-υψηλής αντοχής ατσάλι στο μεγαλύτερο μέρος του, εξασφαλίζοντας αντοχή, αυξημένα επίπεδα ασφάλειας και χαμηλό βάρος. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες έχουν γίνει πολλές ενισχύεις στην καμπίνα, τόσο στο δάπεδο όσο και στην οροφή.

Μεγάλη βαρύτητα έδωσαν οι μηχανικοί της Hyundai και στον περιορισμό των θορύβων, κραδασμών και δονήσεων που μεταφέρονται στο εσωτερικό από τον κινητήρα και τις αναρτήσεις κατά την κίνηση του αυτοκινήτου, μέσω των μονωτικών υλικών.

Οι κινητήρες που περιλαμβάνει η γκάμα του Hyundai Creta είναι ο βενζίνης 1.6 Dual VTVT 123 PS και οι ντίζελ 1.4 CRDi (πιθανώς 90 PS) και 1.6 CRDi VGT 128 PS. Τα μηχανικά αυτά σύνολα συνδυάζονται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή με 6άρι αυτόματο στο 1.6 CRDi. Επιδόσεις και λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά δεν αναφέρονται, ωστόσο αναμένονται να δημοσιευτούν σύντομα. Όσο για την Ευρώπη είναι πολύ πιθανό να λανσαριστεί και με το νέο 1.0 turbo κινητήρα των 100 και 120 ίππων που παρουσιάστηκε στο ανανεωμένο Kia cee’d.

Get it on Google Play Download on the App Store