Εξωπραγματική Lamborghini σε συνεργασία με το MIT

Εδώ και αρκετό καιρό η Lamborghini μας είχε αποκαλύψει ότι ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα νέο πρωτότυπο υπεραυτοκίνητο, το οποίο θα γινόταν πραγματικότητα με την συνεργασία του MIT. Οι μέρες πέρασαν, το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και το αυτοκίνητο είναι απίστευτο!
Ο λόγος για το Terzo Millennio Concept, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά σπουδή της ιταλικής μάρκας και του MIT (Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης), με θέμα τα υπεραυτοκίνητα του μέλλοντος.

Δείτε ακόμη: Τα καλύτερα/χειρότερα χρώματα για την μεταπώληση του αυτοκινήτου

Ο σχεδιασμός του είναι πραγματικά εντυπωσιακός, καθώς το αμάξωμα αν και διατηρεί στοιχεία από τα σημερινά μοντέλα της Lamborghini, ξεφεύγει από τα σημερινά δεδομένα και μάλιστα με διαφορά.

Οι δημιουργοί του Terzo Millennio Concept έδωσαν μεγάλη προσοχή στην αεροδυναμική του αυτοκινήτου μέχρι και στην τελευταία λεπτομέρεια, καθώς και στο βάρος του, προκειμένου να διευκολύνουν όσο το δυνατόν περισσότερο το έργο των τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων του (ένας σε κάθε τροχό).

Εκεί όμως που ξεφεύγει το συγκεκριμένο concept είναι ο τρόπος με τον οποίο συνυπάρχει με τις μπαταρίες. Και αυτό γιατί ουσιαστικά όλο το σώμα του είναι μία μπαταρία. Ακόμη μία καινοτομία όμως, σύμφωνα με τους δημιουργούς του αυτοκινήτου, είναι πως τα ανθρακονήματα που διαθέτει μπορούν να επουλωθούν μόνα τους από τυχόν τραυματισμό.

Διαβάστε επίσης: Έλληνες οδηγοί: Βρίζουμε, τρέχουμε αλλά…είμαστε οι καλύτεροι (+video)

Και αν όλα τα παραπάνω σας μοιάζουν εξωπραγματικά, φτάνει να σας πούμε πως ο επικεφαλής του τμήματος R&D (Research & Development-Έρευνας και ανάπτυξης) της Lamborghini, δήλωσε πως σε συνεργασία με το MIT, αργά ή γρήγορα αυτές οι τεχνολογίες θα περάσουν και σε μοντέλα παραγωγής της μάρκας.

Get it on Google Play Download on the App Store